Misterul disparițiilor din Triunghiului Bermudelor a fost deslușit. Ce se întâmplă, de fapt, în locul denumit “poarta spre iad”

Misterul disparițiilor din Triunghiului Bermudelor a fost deslușit. Ce se întâmplă, de fapt, în locul denumit “poarta spre iad”

Aproape că nu există persoană care să nu fi auzit, măcar o dată în viață, de Triunghiul Bermudelor. Disparțiile inexplicabile din zonă i-au făcut pe mulți să se întrebe ce se întâmplă, de fapt, aici. După ani și ani, misterul ”portalului către Iad” a fost deslușit.

Triunghiul Bermudelor, între mit și realitate

Fără doar și poate, Triunghiul Bermudelor este unul dintre cele mai populare subiecte de speculații. De-a lungul timpului, au fost emise mai multe teorii conspiraționale cu privire la această zonă. Însă, cum facem diferența dintre mit și realitate?

Triunghiul Bermudelor este o zonă reală, care este delimitată de Miami, Bermuda și San Juan din Puerto Rico. Aparent o zonă banală, aceasta a început să devină populară în momentul în care s-au petrecut multe dispariții misterioase ale avioanelor și navelor.

Din cauza acestor dispariții, de-a lungul timpului, oamenii au început să emită fel de fel de teorii. Unii au crezut că este vorba despre vârtejuri, alții au pus totul pe seama fenomenelor paranormale. În schimb, specialiștii susțin că totul este mult mai simplu.

În cadrul documentarului ”Secretele Triunghiului Bermudelor”, un prospector de minerale a explicat fenomenul care se petrece de ani buni în această zonă. Potrivit lui, în zonă există un vulcan marin care, în timp, e erodat. Ceea ce există acum este doar vârful său care este alcătuit din cel mai magnetic material natural de pe Pământ.

Cum explică oamenii de știință toate disparițiile din Triunghiul Bermudelor

Magnetismul poate fi explicația numeroaselor dispariții din Triunghiul Bermudelor. Pentru că Polul Nord magnetic nu este același cu Polul Nord geografic, acul busolelor nu funcționează așa cum ar trebui. Cu alte cuvinte, indicațiile lor nu sunt cele mai precise.

Teoria lui a fost susținută și de Serviciul Național de Oceane al SUA. În urmă cu mai bine de 10 ani, reprezentații de aici susțineau că nu există nicio teorie care să ateste că în Triunghiul Bermudelor au loc cele mai multe dispariții misterioase. Din contră, potrivit lor, astfel de lucruri se petrec în toată lumea.

”Când este vorba de vreme nefavorabilă sau de o navigație proastă, poate fi un loc mortal. Acest lucru este valabil peste tot în lume. Nu există nicio dovadă că disparițiile misterioase au loc cu o frecvență mai mare în Triunghiul Bermudelor decât în orice altă zonă mare și foarte circulată a oceanului.”, a spus erviciul Național de Oceane al SUA, potrivit stirileprotv.ro.

În cazul disparițiilor navelor marine, oamenii de știință susțin că vinovate sunt bulele eliberate de depozitele submarine de metan. Explicația este cât de poate de logică, dar, până acum, nu a fost găsită nicio dovadă care să ateste asta.

La polul opus explicațiilor științifice există și teorii care pun totul pe baza supranaturalului. Mai multe voci au susținut, de-a lungul timpului, că Triunghiul Bermudelor este un loc bântuit. Sufletele celor care au dispărut în acea zonă nu au pace și, din acest motiv, ele sunt cele care deschid poarta către Iad.

Mulți oameni de știință sunt de părere că, de fapt, nici nu se petrec astfel de fenomene în Triunghiul Bermudelor. Ei susțin că, în realitate, totul se petrece în mintea noastră care este mult mai înclinată să creadă fenomene bizare. Acest fenomen poartă numele de efectul Baader – Meinhof.

Please follow and like us:
Pin Share