Întrebarea la care răspund greșit chiar și cei mai experimentați șoferi. Care este odinea corectă a mașinilor în această intersecție

Întrebarea la care răspund greșit chiar și cei mai experimentați șoferi. Care este odinea corectă a mașinilor în această intersecție

Întrebarea la care chiar și cei mai experimentați șoferi pot răspunde greșit. Tu știi care este ordinea corectă de trecere în această intersecție? Există un singur răspuns corect.

Întrebarea la care chiar și cei mai experimentați șoferi răspund greșit. Care este ordinea corectă de trecere în această intersecție

Deși sunt mulți conducători auto care au o experiență vastă pe drumurile publice din România, există anumite teste care îi pot pune în dificultate.

De exemplu, acest test poate fi unul destul de dificil și e nevoie să analizezi foarte bine imaginea înainte de a oferi un răspuns.

Testul reprezintă o imagine a unei intersecții semnalizate. Ceea ce i-a pus pe mulți în dificultatea fost ordinea de trecere a autovehiculelor din intersecție.

“Toată lumea, mergeți și predați permisul dacă nu ați avut răspunsul ăsta. Hai să vedem care este ordinea de trecere în această intersecție.

Pe mine sincer mă sperie că sunt o grămadă care au căzut în plasă”, a spus Mihai Beldie, profesor de legislație rutieră și instructor auto, într-un clip video postat pe Tik Tok.

În imagine sunt reprezentate trei mașini, iar șoferii trebuie să-și dea seama de ordinea de trecere a acestora. Capcana este dată mai ales de mașinile A și C.

Care e ordinea de trece a vehiculelor, de fapt? Sursa foto: Captură Tik Tok

Care e, de fapt, răspunsul corect

Mașina B vine de pe drumul cu prioritate, ceea ce înseamnă că are prioritate față de restul vehiculelor. Aceasta este prima mașină care va intra în intersecție.

Cele două mașini rămase reprezintă, de fapt, capcana care îi poate pune pe șoferi în dificultate. Mașina C are “STOP”, iar mașina A “Cedează trecerea”.

Mulți sunt tentați să răspundă că indicatorul “STOP” este superior, din punctul de vedere al regimului de prioritate. În acest caz, însă, acesta este egal cu “Cedează trecerea”.

Pentru mașinile A și C, se aplică regula priorității de dreapta. Autobuzul trebuie să acorde prioritate mașinii verzi, acesta fiind singurul răspuns corect.

“În primul rând vorbim despre mașina B, care este pe drumul cu prioritate. Dacă o mașină ar veni și ar continua drumul cu prioritate, da, una în raport cu cealaltă ar pierde prioritatea.

Dar pentru că vine de pe drumul cu prioritate, are prioritate față de celelalte vehicule. Cu alte cuvinte, prima mașină care intră în intersecție este mașina B. Dacă ai răspuns altfel, e o problemă.

Și rămân cele două mașini. Capcana de aici o înțeleg: cedează trecerea și stop. Și ai fi tentat să spui că stopul este din punct de vedere al regimului de prioritate superior și o să trebuiască să stea. NU! Nimic mai greșit.

”Cedează trecerea” și ”STOP”, din punct de vedere al regimului de prioritate sunt egale, ceea ce înseamnă că aici se aplică prioritatea de dreapta.

Cu alte cuvinte, autobuzul acordă prioritate mașinii verzi și răspunsul corect este BCA. Dacă ai răspuns altfel, este greșit”, a mai spus Mihai Beldie.

Please follow and like us:
Pin Share