Ioan Becali a luat foc! A rupt contractul cu jucătorul crescut de Gheorghe Hagi

Ioan Becali a luat foc! A rupt contractul cu jucătorul crescut de Gheorghe Hagi

Impresarul Ioan Becali a anunțat că a renunțat la contractul pe care îl avea cu Alexi Pitu (22 de ani). Becali a fost enervat de faptul că aripa stângă a refuzat mai multe oferte pe care i le-a adus. Cunoscutul agent a considerat că Pitu este mult prea pretențios.

Ioan Becali a rupt contractul cu Alexi Pitu

Alexi Pitu este liber de contract de peste două luni de zile de când s-a despărțit de Bordeaux. Gruparea de tradiție din Franța a fost retrogradată din Ligue 2 în al patrulea eșalon al fotbalului din ”Hexagon”. Motivul deciziei de la finalul sezonului trecut a fost legat de problemele financiare cu care se confruntă clubul.

Ioan Becali a afirmat că nu îi mai reprezintă interesele lui Alexi Pitu și că el a fost cel care a reziliat contractul, potrivit prosport.ro. Agentul a luat această decizie, deoarece Pitu a refuzat mai multe oferte cu un salariu asemănător cu cel de la Bordeaux.

Becali a ajuns la concluzia că jucătorul crescut de Academia Gheorghe Hagi nu mai dorește să își continue cariera de fotbalist profesionist. Ioan Becali a oferit acest răspuns când a fost întrebat despre interesul celor de la CFR Cluj pentru Alexi Pitu.

Horia Ivanovici a anunțat la FANATIK SUPERLIGA că CFR Cluj îl vrea pe Alexi Pitu. Directorul general al site-ului FANATIK.ro a precizat însă că șansele de reușită sunt între 10% și 20%. Ivanovici a confirmat, de asemenea, că Alexi Pitu are pretenții salariale exagerate.

Ce se întâmplă cu tânărul jucător

Alexi Pitu se antrenează de când a rămas fără angajament la baza Farului, echipa care l-a crescut când se numea Viitorul Constanța. Bordeaux a plătit către formația patronată de Gheorghe Hagi suma de două milioane de euro.

Transferul a avut loc în ianuarie 2023. De atunci, internaționalul de tineret a îmbrăcat tricoul francezilor de 44 de ori. Statistica sa a fost însă una modestă, mai ales ținând cont de potențialul pe care l-a arătat în Superliga României. A marcat un gol și a pasat decisiv de două ori.

Alexi Pitu a strălucit la Farul Constanța. El s-a remarcat în tricoul ”marinarilor” în special pentru driblingul său spectaculos. Până să ajungă la Bordeaux începuse să fie și un jucător decisiv pentru echipa antrenată și patronată de Gheorghe Hagi.

În prima parte a sezonului 2022-2023 a marcat 5 goluri și a pasat decisiv de tot atâtea ori. Alexi Pitu a atins bornele respective în 20 de meciuri alături de dobrogeni în Liga 1. Cu Farul Constanța și-a trecut în palmares trei trofee majore: Superliga (2023), Cupa (2019) și Supercupa României (2020).

Please follow and like us:
Pin Share