CCR a devenit putinistă?

RMAG news

Un candidat la președinția României a căzut nu în hotărârea unei instanțe, ci la la Curtea Constituțională. Cineva din servicii, bun cunoscător al lucrurilor, a precizat pe bună dreptate că, această persoană nu dovedește un comportament public care să indice capacitatea deținerii și gestionării secretelor de stat. Probabil, conturarea deciziei Curții Constituționale, indiferent de conținutul acesteia, poate să fie rezultatul unei asemenea evaluări care ar pune statul român în posibile dificultăți majore.

Sunt persoane periculoase pentru România dar lucrează cu secretele de stat precum zarzavagii de la Piața Obor, fără să se fi conturat o îndepărtare a acestora din demnitățile publice.

Nu există decizii ale CCR privind abuzul de putere bazat pe manipulare și tranzacționarea informațiilor.

Însuși un președinte american a plecat cu dosare ultrasecrete de la Casa Albă, depozitându-le în garajul personal.

Desigur, este apocaliptic să vezi un candidat, precum cel respins de Curtea noastră Constituțională, în posesia unor secrete de stat sensibile, însă nu trebuie uitat că informațiile secrete sunt supuse unor proceduri care le face inutilizabile în alte formate.

Singura problemă în această cauză privește competența Curții Constituționale, nefiind incidentă nicio decizie definitivă de restrângere a drepturilor civile de a alege sau de a fi ales.

Dacă instanțele de drept comun nu au reușit să anihileze cariera politică a candidatei la președinție, Curtea Constituțională nu era competentă să se exprime pe sesizarea unui cetățean care avea alte căi de abordare juridică.

Această decizie, la care doi judecători cu adevărat competenți se pare că nu au achiesat, poate fi un capăt de drum și pentru controversata organizare a CCR.

The post CCR a devenit putinistă? appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share