Gorghiu. ”Când pun mâna pe justiție, colegii din PSD….”

RMAG news

Alina Gorghiu a comentat  anularea de către Curtea Constituţională a României a candidaturii liderului S.O.S., Diana Șoșoacă.

Ministrul justiției spune că ”știm cu toții ce  au făcut (PSD – n.r.) cu justiția”, dar și că îi dă de gândit declarația lui Dan Nica.

Europarlamentarul a lăsat să se  înțeleagă faptul că  PSD ar fi  la  curent cu evenimentele care urmau să se petreacă, un plan de a o scoate pe Diana Șoșoacă din jocul electoral.

”Vreau să fac puțin abstracție de calitatea de ministru al Justiției și să merg în spectrul politic. PSD de 20 de ani tot așteaptă să reediteze acel moment din 2000: candidatură de tur doi, candidat PSD-candidat extremist.

De 20 de ani ei știu că doar această finală poate să-i arate câștigători.

Eu vă spun că e foarte grav dacă se va confirma că acest scenariu a fost cumva gândit și pe mine mă pune pe gânduri o declarație a domnului Nica, unul din stâlpii PSD, care acum trei zile ne povestea cum e posibil să se retragă într-un fel sau altul doamna Șoșoacă.

Să ai cumva într-un scenariu dată la PSD toată puterea e un lucru extrem de periculos. Știm ce au făcut cu justiția. Când pun mâna pe justiție, colegii din PSD nu știu să respecte anumite standarde”, a concluzionat Alina Gorghiu.

În altă ordine de idei, Gorghiu a subliniat că  ”vorbim de drepturi și principii, nu despre persoane.

Vorbim de a alege și de a fi ales. Te uiți la acest drept și te întrebi care sunt condițiile pentru care poți invalida o candidatură.

Are vreo interdicție legală!? Nu! Nu știm de așa ceva!

E cetățean român? Îndeplinește condițiile legale?

Atunci cum poți permite pe baza unor declarații…? Dacă mă uit la drepturi fundamentale nu pot să rezolv chestiunea așa, în maniera asta”, a mai spus ministrul.

The post Gorghiu. ”Când pun mâna pe justiție, colegii din PSD….” appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share