Nicolae Stanciu, înapoi la FCSB? Declarația de dragoste făcută de căpitanul României: ”Este echipa mea de suflet, ar fi prima variantă”

Nicolae Stanciu, înapoi la FCSB? Declarația de dragoste făcută de căpitanul României: ”Este echipa mea de suflet, ar fi prima variantă”

Nicolae Stanciu (31 de ani) a intrat în ultimul an de contract cu Damac. Căpitanului naționalei României îi expiră angajamentul cu formația din Saudi Pro League pe 30 iunie 2025. El a anunțat că nu își dorește să își încheie cariera în Arabia Saudită. Dacă s-ar întoarce în România, prima variantă ar fi FCSB.

Nicolae Stanciu, despre FCSB: ”Ar fi prima variantă”

La finalul anului, Nicolae Stanciu se va afla în ultimele 6 luni de contract cu echipa antrenată de fostul selecționer Cosmin Contra. Atunci el va putea să semneze un nou angajament cu o altă formație. Automat ar spune atunci adio întrecerii interne saudite.

Mijlocașul ofensiv a afirmat, potrivit digisport.ro, că FCSB este prima formație din România la care s-ar întoarce, dacă ar fi dorit. Nicolae Stanciu a spus despre campioana en-titre că este echipa sa de suflet.

Declarație de dragoste față de campioană: ”E echipa mea de suflet”

Totuși, mijlocașul ofensiv al României a subliniat că pentru el este încă mult prea devreme pentru a discuta despre o revenire în tricoul roș-albastru. Comparat cu Gică Hagi după eurogolul cu Ucraina, Stanciu a lăsat să se înțeleagă că momentan ar fi interesat de o altă experiență în afara țării.

”Toată lumea știe că Steaua (n.r. – FCSB) este echipa mea de suflet. E devreme să spun dacă m-aș întoarce. Dacă ar fi să mă întorc în țară și Steaua să mă dorească, ar fi prima variantă” au fost cuvintele lui Stanciu despre FCSB.

Recent, Nicolae Stanciu le-a transmis românilor un mesaj mobilizator în vederea meciurilor din Liga Națiunilor. România va înfrunta Cipru (sâmbătă, 12 octombrie, Larnaca) și Lituania (marți, 15 octombrie, Kaunas).

Situația lui Stanciu la Damac

La Damac, Stanciu mai este coechipier cu un alt tricolor, portarul Florin Niță (37 de ani). În sezonul actual a fost titular în 6 din 6 partide posibile. Totuși, randamentul său ofensiv este scăzut. A semnat doar o pasă decisivă în toate aceste jocuri.

În 36 de meciuri oficiale la Damac, Nicolae Stanciu a reușit să înscrie 6 goluri și să paseze decisiv de 8 ori. Conducerea saudiților l-a achiziționat în toamna anului trecut de la Wuhan Three Towns (China) pentru 2,5 milioane de euro.

Un fotbalist marcant în istoria celor de la FCSB

În vara anului 2013, Gigi Becali l-a transferat pe Nicolae Stanciu de la defuncta FC Vaslui pentru un milion de euro. Stanciu a îmbrăcat tricoul roș-albastru până în 2016, când a fost cumpărat de Anderlecht. Belgienii au achitat pentru el 9,7 milioane de euro.

În perioada petrecută la FCSB, Nicolae Stanciu a câștigat 6 trofee. Acestea au fost: Liga 1 (2014 și 2015), Cupa României (2015), Cupa Ligii (2015 și 2016) și Supercupa României (2013). A strâns în tricoul roș-albastru 136 de meciuri oficiale, 33 de goluri și 24 de pase decisive.

 

Please follow and like us:
Pin Share