Gabriela Firea, apel pentru integrarea completă a României în Schengen. “A venit momentul să oprim această discriminare”

Gabriela Firea, apel pentru integrarea completă a României în Schengen. “A venit momentul să oprim această discriminare”

Gabriela Firea s-a declarat indignată de faptul că, aproape la final de 2024, românii continuă să fie opriţi la graniţele Europei din cauza unui singur stat.

Gabriela Firea, apel pentru integrarea completă a României în Schengen

Eurodeputata PSD afirmă că este timpul ca țara noastră să nu mai fie discriminată din cauza unui singur stat care folosește subiectul ca temă de campanie internă.

“România are tot dreptul să intre complet în spațiul Schengen! Eurodeputații dezbat, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, reintroducerea controalelor la granițele unor state europene și impactul asupra liberei circulații.

De 13 ani românii așteaptă să se bucure, la fel ca ceilalți cetățeni europeni, de dreptul fundamental la libera circulație în spațiul Schengen. Din anul 2011, au fost îndeplinite toate cerințele legate de securitatea frontierelor, cooperarea cu agențiile europene, modernizarea infrastructurii”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Președinta PSD București subliniază faptul că România a îndeplinit toate cerințele pentru a fi integrată complet în spațiul Schengen, iar milioane de români, care au dreptul la liberă circulație, contribuie zilnic la succesul economic al Uniunii Europene.

“Președinția ungară a Consiliului UE a anunțat că, joi, în cadrul Consiliului JAI de la Luxemburg se discută aderarea completa la Schengen pentru Bulgaria şi România.

Însă, suntem aproape la final de 2024 și românii continuă să fie opriți la granițele Europei. Un singur stat ne-a blocat. Este inadmisibil că aderarea României la spațiul Schengen a fost folosită ca subiect de campanie electorală internă.

A venit momentul să oprim această discriminare revoltătoare care afectează milioane de români! Libera circulație este un drept, nu un privilegiu. Iar România solicită acest drept în baza unei realități obiective și a îndeplinirii tuturor cerințelor.

Eurodeputații români fac un apel clar, în numele tuturor românilor care contribuie zilnic la succesul economic al Uniunii Europene”, a mai scris europarlamentarul român.

Please follow and like us:
Pin Share