Alimentul pe care regele Charles îl consumă în fiecare zi la prânz. Îi oferă energie și e bombă de vitamine și de minerale

Alimentul pe care regele Charles îl consumă în fiecare zi la prânz. Îi oferă energie și e bombă de vitamine și de minerale

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii are un program alimentar bine pus la punct. Astfel are grijă de sănătatea lui, mai ales că suferă de cancer și trebuie să mânânce cât mai sănătos. Monarhul nu mai sare peste masa de prânz, așa cum proceda până la depistarea bolii.

Alimentul sănătos pe care l-a inclus regele Charles al III-lea în masa de prânz

Regele Charles al III-lea nu lua prânzul de obicei, considerând acest fapt un ”lux” și că nu are suficient timp din cauza agendei încărcate cu atribuțiile sale de monarh, conform spuselor celor care se ocupă de Palatul Buckingham, respectiv de programul suveranului.

La ordinele soției, regina Camilla, ale asistențelor și ale medicilor, regele Charles al III-lea nu mai sare peste prânz și a inclus în meniu și un aliment foarte benefic pentru organism. Este vorba despre avocado, despre care specialiștii susțin că este o sursă de grăsime sănătoasă.

O jumătate de avocado, mai exact, consumă în fiecare zi monarhul la prânz. Din acest fruct își ia energia, dar și vitamine esențiale precum: A, C, D, E, K, B6, B12, acid folic, potasiu, luteină, carotenoizi, compuși fenolici și antioxidanți.

”Cu o oarecare reticență, acum are ceva de mâncare la prânz – o gustare, de fapt. Acum mănâncă jumătate de avocado pentru a se menține energic pe parcursul zilei. Este important, mai ales dacă ai o boală.”,  a declarat o sursă din apropierea monarhului, potrivit Daily Mail.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost dintotdeauna un adept al alimentației echilibrate, preferând produsele organice. Ouăle sunt favoritele sale și nu le consumă niciodată pe cele din comerț, ci doar pe cele de la găinile proprii.

Legumele nu lipsesc de asemenea din meniul zilnic al monarhului britanic. Și acestea fac parte tot din producția lui, bio. De altfel, în urmă cu trei ani el spunea pentru BBC că evită carnea și peștele două zile pe săptămână și că în una dintre aceste zile stă departe și de lactate.

Ce aliment nu consumă regele Charles al III-lea la masa de prânz

Totodată, regele Charles nu include în masa de prânz carbohidrați sau pâine. Preferă să mânânce avocado simplu. Săptămâna trecută, fiul vitreg al monarhului, criticul gastronomic Tom Parker Bowles, vorbea despre abordarea meniurilor regelui.

”Totul este reciclat. Dacă rămâne ceva, va fi transformat în altceva sau va apărea a doua zi. Nimic nu se aruncă”, a mărturisit criticul gastronomic Tom Parker Bowles despre ce se întâmplă cu produsele pe care regele Charles nu reușește să le consume la mesele zilnice.

Please follow and like us:
Pin Share