Gigantul auto care recheamă în service peste 360.000 de mașini. Au fost descoperite probleme la sistemul de frânare

Gigantul auto care recheamă în service peste 360.000 de mașini. Au fost descoperite probleme la sistemul de frânare

Un gigant auto recheamă în service peste 360.000 de mașini, după ce au fost descoperite probleme la sistemul de frânare. Nu este pentru prima dată când este luată o astfel de decizie.

Un gigant auto recheamă în service sute de mii de mașini

Gigantul auto care recheamă în service sute de mii de mașini este constructorul american Ford Motor. Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA a făcut anunțul, potrivit Reuters, arată news.ro.

Sunt vizate 368.309 SUV-uri crossover Ford din SUA, din cauza unei frânări mai lente. Problema este cauzată de „defectarea furtunului de frână pe spate”, potrivit sursei citate.

Ce trebuie să știe șoferii care conduc aceste SUV-uri? Primele date arată că problemele la sistemul de frânare au fost constatate la crossover-uri Ford Edge produse în perioada 2015-2017.

Prin urmare, vizați sunt proprietarii acestor autovehicule. De altfel, foarte mulți dintre șoferii SUV-urilor respective s-au plâns că frânarea lentă se produce fără o avertizare prealabilă.

În anumite situații, oprirea autovehiculelor nu s-a putut face imediat ce sistemul de frânare a fost acționat, reprezentând astfel un risc în trafic. Gigantul auto a transmis că va colabora cu Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) pentru a ajuta în acest demers.

Peste 480.000 de autoturisme Ford erau rechemate în service, în 2020

O situație similară s-a înregistrat în anul 2020. La vremea respectivă, compania a rechemat peste 480.000 de autoturisme Ford Edge şi Lincoln MKX, după ce au fost raportate defecţiuni ale furtunului de frână.

Totodată, cu doar două luni în urmă, compania Ford rechema în service și alte autoturisme. În august 2024 au fost descoperite probleme la airbagurile şi dispozitivele de umflare Takata.

Aproximativ 765.600 de dispozitive de umflare a airbagurilor erau vizate de această defecțiune, anunța Ford. Astfel, au fost rechemate mai multe modele. Printre acestea se numără camioane Ranger, maşini sport Mustang şi GT, sedanuri Fusion, SUV-uri și modelul Edge.

Please follow and like us:
Pin Share