Cornuri pariziene cu mere, pentru dimineți răcoroase de toamnă

Cornuri pariziene cu mere, pentru dimineți răcoroase de toamnă

Aluatul pentru cornuri se prepară ușor, din ingrediente simple și foarte comune aluaturilor de casă. Însă, fiind un aluat dospit, necesită un timp de odihnă la temperatura camerei. În acest interval de timp te poți ocupa de pregătirea merelor.

Pentru umplutura din mere poți opta, fie să adaugi merele proaspete, doar răzuite și amestecate cu zahăr și scorțișoară, fie le caramelizezi cu zahăr și unt. Sunt mai gustoase caramelizate, dar și mai aromate. În plus, poți controla textura suculentă, adăugând griș sau doar scurgând din sucul format. Descoperă și o rețetă de mere la borcan pentru plăcinte și prăjituri.

Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru cornurile pariziene umplute cu mere.

Cornuri pariziene cu mere – Ingrediente

Pentru prepararea delicioaselor cornuri ai nevoie de o listă de ingrediente pentru aluat și una pentru umplutură, după cum poți observa mai jos.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparatPentru aluat:500 g făină250 ml lapte100 g zahăr50 g unt2 ouă25 g drojdie proaspătă (sau 7 g drojdie uscată)un praf de sare1 linguriță esență de vanilie1 ou pentru uns aluatul.Lichior de pere. Rețeta unei băuturi fine și aromatePentru umplutură:5-6 mere100 g zahăr1 linguriță scorțișoară50 g unt1 lingură suc de lămâie1 lingură griș.Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncareCornuri pariziene cu mere – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului, iar în timp ce acesta se dezvoltă, poți prepara și umplutura, dar înainte de a amesteca ingredientele pentru aluat pregătește o maia de drojdie.

Într-un bol, amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr până la lichefiere, apoi adaugă 2-3 linguri de lapte cald. Omogenizează bine maiaua de drojdie și las-o deoparte timp de 10 minute, până își dublează volumul.

Citește continuarea aici

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Please follow and like us:
Pin Share