Curs valutar BNR, luni, 7 octombrie. Cum vor deschide săptămâna moneda euro și dolarul american

Curs valutar BNR, luni, 7 octombrie. Cum vor deschide săptămâna moneda euro și dolarul american

Curs valutar BNR, luni, 7 octombrie. Banca Națională a României va publica, ca de obicei, la ora 13:00, cursul valutar. FANATIK vă prezintă în timp real cum vor deschide săptămâna, moneda euro și dolarul american.

Cum vor începe săptămâna moneda euro și dolarul american, luni, 7 octombrie

Săptămâna trecută a fost una destul de dificilă pentru moneda euro care a înregistrat foarte multe deprecieri pe piața internă. Banca Națională a României (BNR) a anunțat în ședința de cotație de vineri un curs de referință de 4.9766 lei pentru un euro, în creștere cu +0.0003 de lei, față de zilele precedente când a pierdut teren în fața leului românesc.

Rămâne de văzut dacă luni, 7 octombrie, BNR va anunța dacă moneda unică din UE își va continua trendul ascendent se va apropia de recordul înregistrat în fața leului, pe 19 mai 2023: 4.9783 lei.

La fel ca și moneda euro, dolarul american a crescut, vineri, cu +0.0050 de unități în raport cu leul românesc și a fost cotat la 4.5135 lei.

Cu toate acestea, dolarul american a fost foarte departe de valoarea atinsă în ultima parte a anului 2023, repectiv 4.8 lei.

De asemenea, pe 4 octombrie, francul elvețian a fost cotat de BNR cu o creștere de +0.0003 lei de unități monetare și a ajuns să fie vândut cu  5.2945 lei.

La rândul său, lira sterlină a fost cotată cu o creștere de +0.0314 lei. Pe 4 octombrie 2024, moneda din Regatul Unit ajuns la o cotație în valoare de 5.9447 lei.

De asemenea, la ultima ședință de cotație, prețul gramului de aur s-a scumpit cu +1.9543 de unități, ajungând la valoarea de 385.6265 lei.

Printre monedele care au punctat aprecieri se numără și dolarul australian, leva bulgărească sau rubla rusească, arată datele transmise, vineri, de Banca Națională a României.

Cu excepția zilelor de weekend, BNR va actualiza zilnic cursul valutar astfel încât românii să știe cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

Please follow and like us:
Pin Share