3 reguli care îți pot salva viața în trafic. Nu sunt prevăzute în Codul Rutier, dar Titi Aur spune că sunt esențiale

3 reguli care îți pot salva viața în trafic. Nu sunt prevăzute în Codul Rutier, dar Titi Aur spune că sunt esențiale

3 reguli care îți pot salva viața în trafic. Chiar dacă nu sunt prevăzute de Codul Rutier, Titi Aur susține că sunt esențiale și că toți șoferii ar trebui să le cunoască.

3 reguli esențiale pe care puțini șoferi din România le cunosc

Titi Aur nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cei mai cunoscuți instructori de conducere defensivă, iar experiența l-a ajutat să ofere de fiecare dată sfaturi prețioase șoferilor.

Recent, Titi Aur a vorbit despre trei reguli esențiale pe care ar trebui să le cunoască toți șoferii. Chiar dacă nu sunt prevăzute în Codul Rutier, de multe ori, pot face diferența în trafic.

Prima și poate cea mai importantă este regula celor două secunde. Titi Aur susține că orice șofer ar trebui să se afle la cel puțin doua secunde distanță față de mașina din față.

Aceste secunde sunt esențiale în cazul unei frânări bruște. Dacă mașina din fața ta frânează brusc, tu, cel din spate, vei avea timp de reacții.

În funcție de anumite condiții, timpul se poate modifica. Atunci când plouă sau când este zăpadă pe carosabil, timpul va trebui să fie mai mare, tocmai pentru a putea anticipa diverse situații.

Titi Aur susține că aceste reguli împreună cu teoria pot face diferența în trafic

A doua regulă esențială pe care șoferii ar trebui să o cunoască este regula fermoarului. Aceasta este, de fapt, o regulă care vizează prioritatea pe drumurile înguste. În momentul în care un drum cu mai multe benzi se îngustează și se circulă doar pe o singură bandă, șoferii trebuie să știe ce au de făcut.

Este recomandat să se circule cu o viteză normală, iar cei care se află deja pe banda rămasă în circulație, să permită și celorlalți să se angajeze pe banda deschisă. Această regulă, potrivit lui Titi Aur, este esențială pentru evitarea blocajelor în trafic.

Ultima regulă, dar la fel de importante ca cele de până acum este cunoașterea teoriei. Expertul în conducere defensivă este conștient că orele de legislație sunt trecute cu vederea de multe școli de șoferi.

”Avem o mare problemă în sistemul de pregătire a șoferilor. Șoferii pleacă cu un bagaj prea mic de cunoștințe, insuficient pentru a conduce în siguranță pe stradă. Școala de șoferi are o programă mai slabă decât în anii ’80. (…)

Consider că evoluția socială și tehnologică ar fi trebuit introdusă în programă. Sunt două capitole obligatorii. Unu, tot ce înseamnă evoluție tehnologică. Doi, reguli primare de conducere defensivă, care nu există în programă.”, a spus Titi Aur, potrivit ziare.com.

Please follow and like us:
Pin Share