Cât de sigură e vopseaua de păr fără amoniac, de fapt. La ce riscuri te expui dacă o folosești des

Cât de sigură e vopseaua de păr fără amoniac, de fapt. La ce riscuri te expui dacă o folosești des

Cât de sigură e vopseaua de păr fără amoniac. Multe doamne și domnișoare o folosesc în speranța că protejează părul, însă, puține sunt cele care cunosc adevăratele riscuri.

Cât de sigură e vopseaua de păr fără amoniac

Odată cu schimbarea sezonului, multe doamne și domnișoare simt nevoia unei schimbări de look. Pe lângă clasicul tuns, cele mai îndrăznețe optează și pentru vopsirea părului.

În prezent, există o mulțime de opțiuni de vopsele de păr pe piață. Una dintre cele mai frecvente alegeri este vopseaua fără amoniac. Chiar dacă mulți cred că este lipsită de pericole, aceasta ascunde multe capcane.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe toți să pună sănătatea pe primul loc. Chiar dacă ne dorim să ne bucurăm de frumusețe, aceasta nu ar trebui niciodată să spună în pericol starea de sănătate.

Prof. univ. dr. Olga Simionescu a vorbit în exclusivitate pentru dcmedical.ro despre riscurile vopselei fără amoniac. Este foarte importantă conștientizarea lor pentru a ști la ce anume îți supui părul.

Chiar și vopseaua de păr fără amoniac poate duce la alergii severe

Potrivit medicului dermatolog, este important ca vopseaua de păr să nu aibă în compoziție substanțe periculoase. Chiar dacă este vorba de vopseaua de păr fără amoniac, inclusiv aceasta conține substanțe dăunătoare.

”Vopseaua de păr este foarte importantă, să nu conțină substanțe periculoase (parafenilendiamină, parfumuri iritante, parabeni, amoniac). Inclusiv vopseaua fără amoniac are ca substituenți niște proteine dăunătoare.”, a spus prof. univ. dr. Olga Simionescu pentru dcmedical.ro.

Odată intrate în contact cu pielea capului, aceste substanțe pot declanșa anumite probleme de sănătate. Cele mai întâlnite în astfel de cazuri sunt alergiile, care pot duce la alte afecțiuni grave.

”Riscurile sunt, în primul rând, de alergii servere, apoi de limfoame și de absorbție sistemică.”, a mai pus șefa Clinicii I Dermatologie a Spitalului Clinic Colentina din Capitală.

În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane recurg la vopseaua de păr ori de câte ori își doresc o schimbare. Din dorința de a fi mereu în pas cu moda, unele doamne și domnișoare își expun părul unor astfel de practici pe o perioadă îndelungată de timp.

Please follow and like us:
Pin Share