Capitolul care demonstrează lipsa de agresivitate a Rapidului. Ce se întâmplă la echipa lui Șumudică în ultimele etape

Capitolul care demonstrează lipsa de agresivitate a Rapidului. Ce se întâmplă la echipa lui Șumudică în ultimele etape

După 12 etape, Rapid este mai aproape de retrogradare decât de play-off. Echipa are 13 puncte, fiind la trei lungimi de ultima clasată, Gloria Buzău. Giuleștenii au pierdut la Botoșani, scor 0-2, într-un meci care a arătat lipsa de agresivitate a echipei lui Șumudică.

La Botoșani, rapidiștii au făcut doar șapte faulturi

Rapid a bifat al treilea meci consecutiv, în care a fost dominată, dar nu a luat niciun cartonaș galben. La Botoșani, fotbaliștii lui Șumudică au faultat doar de șapte ori, un număr infim de infracțiuni de joc. Media obișnuită de faulturi pe meci, pentru o echipă este de 13-15 faulturi.

Pentru Rapid este al treilea meci la rând în care arată ca „echipa păcii”. Giuleștenii au păstrat imaculat capitolul cartonașelor galebene și la meciurile cu Oțelul (0-0) și Unirea Slobozia (2-1).

Ceea ce ar putea părea o dovadă de sportivitate, este în cazul Rapidului mai degrabă o lipsă de agresivitate. Acesta lucru a fost remarcat și de Robert Niță, analistul FANATIK Superliga. „Măcar din orgoliu aș fi vrut să văd un fault. Nu să treacă adversarii pe lângă noi“, a afirmat acesta.

Antrenorul știa unde vine

Criza prelungită de la Rapid a răspândit și zvonul posibilei plecări a lui Marius Șumudică. Întrebat ce le-a spus fotbaliștilor în vestiar la finalul partidei, Șumudică a spus: „O să aflați zilele următoare”.

Varianta plecării lui Șumudică a fost infirmată de același Robert Niță. “Eu îl ştiu pe Şumudică un luptător. Şi ştiu că nu abandonează când e greu. E o greşeală dacă le-a spus asta la finalul meciului. Şumudică spunea peste tot că visul vieţii lui e să antreneze Rapid.

Nu poţi să dai cu piciorul acestui vis. Stai şi lupţi pentru visul tău. Care e scopul să le spui aşa ceva? Să se roage jucătorii de tine să rămâi? Hai să vă mai spun un lucru…

Și-a asumat o responsabilitate față de club”

Ştim cu toţii cât de mult şi-a dorit Şumudică să ajungă la Rapid. În momentul în care a acceptat oferta, ştia în ce se bagă. El ştia că are în proporţie de 90% un lot făcut de altcineva.

Ştia că nu a făcut pregătirea cu echipa. Ştia ce făcuse echipa în perioada precompetiţională şi în primele şase etape. El şi-a asumat o responsabilitate când a acceptat oferta Rapidului.

Ca un club care îşi propune locurile 1-3 şi să meargă mai departe în cupele europene şi în Cupa României, nu îţi poţi permite ca patron să ajungi în 13 etape la al treilea antrenor.

Ar fi o greşeală să plece Marius Şumudică

Ar fi o greşeală să plece Marius Şumudică de capul lui. Din momentul în care domnul Şucu s-a alăturat proiectului, toţi antrenorii au avut încredere din partea acţionariatului”, a comentat Niță acest subiect.

Rapid are parte de un program dificil. În ultimele trei meciuri din turul Superligii, giuleștenii mai au de jucat cu: Farul (acasă), FCSB (deplasare) și Hermannstadt (acasă).

 

Please follow and like us:
Pin Share