Cele două destinații ieftine unde românii nu mai pot merge în vacanțe. Erau adorate pentru tot ceea ce oferă, însă lucrurile s-au schimbat radical în ultimii ani

Cele două destinații ieftine unde românii nu mai pot merge în vacanțe. Erau adorate pentru tot ceea ce oferă, însă lucrurile s-au schimbat radical în ultimii ani

Ce destinații de vacanță ieftine nu mai frecventează românii în ultimii ani: ”Făceam circuite frumoase, dar e situația care e…”, a declarat de curând un specialist în domeniul Turismului despre zonele adorate în special pentru peisajele aparte și serviciile unice.

Ce destinații ieftine sunt evitate de români în ultimii ani

Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a vorbit în cadrul unui interviu despre opțiunile românilor cu privire la vacanțe. Preferințele sunt diferite în prezent față de cererile de altădată. Responsabil este și contextul politico-militar.

Potrivit spuselor lui Alin Burcea, în momentul de față mai mult familiile cu copii mici mai solicită vacanțe cu oferte all inclusive. Antalya este printre zonele favorite ale acestor categorii de turiști, care vin aici și pentru abundența de mâncare.

Expertul a mai observat și că Grecia este printre favorite în continuare, fiind aleasă pentru atmosfera deosebită, care redă posibilitea de relaxare deplină, după luni muncite ore în șir. De asemenea, există un interes major pentru China, mai exact pentru zonele naturale de aici.

”În Grecia, all inclusive nu a prins și nici nu trebuie să prindă. Ar distruge turismul grecesc. Mergi în Grecia ca să ieși seara la tavernă, unde familia de greci are o tavernuță de 15 locuri. E alt produs.

Dacă-n Antalya te duci la 5 stele, în Grecia n-ai nicio problemă să stai și la studio, și la 3 stele, pentru că acolo te duci pentru sufletul grecesc, pentru atmosfera grecească. Eu vreau turism de relaxare, prefer să mă odihnesc. 

Sunt oameni care preferă turismul activ, își fac circuite. Anul acesta, cred că facem pe China 30 și ceva de grupuri. Lumea merge să vadă China. Sunt circuite culturale, e clar că nu te duci acolo pentru altceva, a explicat Alin Burcea pentru DC News.

Israel și Sharm El-Sheikh, evitate de români

Având în vedere contextul militar din Israel, s-a observat un dezinteres al românilor pentru o vacanță în această zonă. Totodată, nici Egiptul nu mai este de interes major, fiind în apropiere de Israel. Orașul Sharm El-Sheikh era printre cele mai vizitate.

”Suferim pentru că nu mai avem Israel, o destinație excepțională pentru români. Și pe Sharm El-Sheikh se mai sperie lumea… Rusia, destinație excepțională, făceam circuite frumoase, dar e situația care e…” , a mai detaliat Alin Burcea.

Please follow and like us:
Pin Share