Cum să te hidratezi în anotimpul rece, fără să bei apă. Ai grijă de organismul tău

Cum să te hidratezi în anotimpul rece, fără să bei apă. Ai grijă de organismul tău

Hidratarea este esențială pentru o bună funcționare a organismului. Lipsa de apă accentuează oboseala în organism, poate duce la creștere în greutate și la un ten tern și uscat. Descoperă prin ce modalități te poți hidrata corespunzător, dacă te-ai săturat de apă.

Cum să te hidratezi în anotimpul rece

Apa este esențială pentru corpul tău. Organismul este alcătuit aproximativ 75% din apă. Aceasta contribuie la circulația corespunzătoare a sângelui, ajută la digestie, elimină toxinele și reglează temperatura corpului.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

De asemenea, apa este responsabilă de lubrifierea articulațiilor și te ajută să îți menții pielea sănătoasă, hidratată și radiantă. Deshidratarea poate contribui la întreruperea acestor funcții și apare atunci când organismul consumă mai multe lichide decât primește.

Factorii și condițiile care pot provoca deshidratarea sunt transpirația, febra, vărsăturile sau expunerea excesivă la soare. Printre cele mai comune simptome ale deshidratării se află durerile de cap, pielea uscată, senzația de oboseală și amețelile. Iată câteva alternative de hidratare la care poți apela în sezonul rece, fără să bei apă.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bineCafea

Cafeaua este o băutură extrem de controversată, în jurul căreia au apărut multe mituri. Această informație te poate surprinde, dar cafeaua este în mare parte apă. De asemenea, consumul de cafea are beneficii pentru organism, datorită conținutului său de antioxidanți.

Ai grijă să nu exagerezi cu consumul de cofeină deoarece te poți confrunta cu dereglări de somn sau iritații la nivelul stomacului. Astfel, cafeaua nu poate fi singura ta sursă de hidratare, dar o poți adăuga într-un amestec câștigător de băuturi, dacă nu îți mai place apa.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparatCeai

Specialiștii te sfătuiesc cum să te hidratezi în anotimpul rece fără să bei apă. Ceaiul este o alternativă excelentă în acest caz. De asemenea, este o sursă excelentă de antioxidanți. Alege aroma potrivită și fii creativă.

Poți savura varietăți delicioase de ceaiuri pe bază de plante, care nici nu conțin cofeină. Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât să te bucuri de gustul unui ceai fierbinte? Pe lângă componenta de hidratare, seara, de exemplu poți să bei un ceai de tei care te va relaxa și te va ajuta să ai un somn odihnitor.

Specialiștii recomandă să bei zilnic 0.5 litri de lichide la fiecare 15 kg de greutate.

Citește continuarea aici

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Please follow and like us:
Pin Share