Négy nap alatt négy előadással jön a Figurafeszt

Négy nap alatt négy előadással jön a Figurafeszt

Kétévente esedékes Gyergyószentmiklóson a Nemzetiségi Színháznak Kollokviuma, és ezzel váltakozva szervezik meg a Figurafesztet, vagyis a társulat miniévadát. Míg a kollokvium egy seregszemle, ez csak a Figura Stúdió Színházról szól – mutatott rá Albu István igazgató a miniévadot felvezető sajtótájékoztatón. A lényege az, hogy a helyi közönségük mellett

a színházi szakma, rendezők, kritikusok, igazgatók és más vendégek számára is megmutassák, mivel foglalkoznak, hogyan és mit alkotnak.

Ugyanakkor visszajelzéseket kaphatnak arról, hogy miként látják őket az itt résztvevő színházi szakemberek.

Csütörtökön, október 10-én az Eltört korsó lesz látható Botos Bálint rendezésében;
pénteken A mizantróp, amelyet Visky Andrej rendez;
szombaton a Ház a határon című új előadást játsszák Keresztes Attila rendezésében;
és végül vasárnap a Liliom következik, amelynek Albu István a rendezője. Az előadások után közönségtalálkozókra várják az érdeklődőket.

Az igazgató örül, hogy sokan elfogadták a meghívásukat, sok színházi embert tudnak vendégül látni a miniévadra. Van olyan előadás, amelyre már minden belépő elkelt, és másoknál is igyekeznie kell azoknak, akik be szeretnének jutni, mert

már csak pár üres hely maradt.

„Nagyon jó alkalom ez, hogy megmutathassuk magunkat, és fontos, hogy a vendégeink milyen hírét viszik a színháznak, a városnak. Bízom benne, hogy fel fogják kapni a fejüket” – fogalmazott Albu.

Az első három előadás 19 órakor, a vasárnapi 18 órakor kezdődik.

A Győri Nemzeti Színház vendégjátéka

A miniévadot követően október 18-án a Győri Nemzeti Színház vendégjátékának ad helyet az Öntöde. Két előadást mutatnak itt be: 18 órától Slawomir Mrozek Strip-Tease című darabját játsszák, 20 órától pedig August Strindberg műve, az Erősebb lesz látható. Mindkét előadást Zakariás Zalán rendezte.

Please follow and like us:
Pin Share