Egy közös volt a négy, rendőrkézre került Hargita megyei sofőrben: mindannyian ittasan vezettek

Egy közös volt a négy, rendőrkézre került Hargita megyei sofőrben: mindannyian ittasan vezettek

Az első Csíkszentmihály irányából közlekedett Csíkszépvíz felé vasárnap éjszaka 2 órakor, amikor a rendőrök megállították. A helyszíni vizsgálatok során kiderült,

a 20 éves sofőr nem rendelkezik jogosítvánnyal, az általa vezetett gépkocsira nem volt kötelező biztosítás kötve, és a műszaki vizsgája is lejárt.

Mindennek tetejébe a férfi ráadásul alkoholt is fogyasztott, mielőtt autóba ült volna: leheletéből 0,65 mg/l légalkohol-szintet mutatott ki a készülék. Nyomban kórházba kísérték vérvételre.

Néhány órával később, délelőtt fél 10 körül Székelykeresztúron akadt fenn a rendőrök hálójában egy férfi, akit közúti ellenőrzés céljából állítottak meg, ám mint kiderült, alkohol befolyása alatt vezetett. Az 50 éves illető leheletéből 0,5 mg/l légalkoholt mutatott ki a szonda.

Délután Gyergyóhollón került rendőrkézre ittas sofőr: az 50 éves férfit a 88-as községi úton állították meg, és mivel erős alkoholszagot árasztott, őt is tesztelték. A rendőrök gyanúja beigazolódott:

az illető leheletében 1,10 mg/l légalkohol-szintet mért a készülék.

Ugyancsak vasárnap 12 óra körül gyorshajtás miatt állítottak meg a rendőrök egy sofőrt Csíkszeredában, aki a megengedett sebesség csaknem kétszeresével hajtott: 50 km/órás sebességkorlátozásnál majdnem 100 km/órával. A 22 éves illetőről az alkoholszondás vizsgálat után ráadásul az is kiderült, hogy ittasan ült a kormánykerék mögé. Leheletéből mintegy 0,5 mg/liter alkohol-koncentrációt mutattak ki.

A rendőrök mindegyik esetben eljárást indítottak.

Please follow and like us:
Pin Share