Cine e fotbalistul din Superligă care va fi adversarul României în Liga Națiunilor. Se va duela cu un coechipier de la echipa de club

Cine e fotbalistul din Superligă care va fi adversarul României în Liga Națiunilor. Se va duela cu un coechipier de la echipa de club

Naționala României are două meciuri dificile în luna octombrie. Ambele sunt în deplasare, cu Cipru (12 octombrie – Larnaca) și cu Lituania (15 octombrie – Kaunas). Meciurile contează pentru Liga Națiunilor.

Gertmonas a ajuns titular la națională după ce a venit la U Cluj

România este liderul grupei, din care mai fac parte Lituania, Cipru și Kosovo. Naționala lui Mircea Lucescu are șase puncte din două meciuri și vizează ocuparea primului loc, pentru a avea parte de o tragere la sorți favorabilă în perspectiva preliminariilor Cupei Mondiale din 2026.

După 3-0 contra Kosovo, în deplasare, și 3-1 la București, cu Lituania, România va întâlni Cipru și Lituania. Împotriva celei de-a doua adversare, tricolorii vor avea în față un adversar important chiar din Superliga României.

Edvinas Gertmonas (27 ani), portarul liderului Universitatea Cluj, a fost convocat la națională. El este titularul postului la naționala baltică.

A terminat junioratul la Rennes

Gertomonas a debutat pentru Lituania pe 8 iunie 2015, într-un amical cu Malta. El are până în prezent 13 apariții în tricoul naționalei țării sale.

Edvinas s-a format la la Taurus, iar în 2015 a fost transferat la formaţia franceză Rennes. În 2019, goalkeeper-ul lituanian a revenit în ţara natală la FK Zalgiris Vilnius.

Acesta a cucerit trei titluri de campion în 2020, 2021 şi 2022. Pe lângă cele trei campionate, goalkeeper-ul a triumfat în 2022 în Cupa Lituaniei, iar în 2020 şi 2023 a câştigat Supercupa Lituaniei.

Portarul Universității Cluj ar putea fi adversar, la 15 octombrie, cu Alexandru Chipciu, colegul său de la echipa de club.

La meciul tur a încasat trei goluri

Înaintea meciului de luna trecută, întrebat despre cei mai periculoși adversari din lotul României, Edvinas Gertmonas i-a nominalizat pe Alexandru Chipciu și Iulian Cristea.

Cei mai periculoși români? Chipciu și Cristea. Nu schimbă nimic dacă suntem primii în campionat. Sigur, e o motivație specială pentru că sunt câțiva colegi de la Cluj la naționala României. Trebuie să joc bine, pentru că mă voi întoarce la Cluj”, a declarat Edvinas Gertmonas, la conferința de presă, de la București.

România a învins Lituania cu 3-1, iar față de meciul de acum o lună, în lotul tricolorilor nu se mai regăsește Iulian Cristea. Selecționerul Mircea Lucescu nu l-a mai chemat pe acesta, preferându-l în locul lui pe rapidistul Alex Pașcanu.

Lotul convocat de Mircea Lucescu

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26 selecții/0 goluri), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Adrian ȘUT (FCSB, 2/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI

George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

România conduce în clasamentul grupei, cu șase puncte (golaveraj 6-1), după două meciuri. Pe locul doi este Kosovo (golaveraj 4-3) cu trei puncte. Cipru ocupă poziția a treia, tot cu trei puncte (golaveraj 1-4). Pe ultimul loc e Lituania, cu zero puncta (golaveraj 1-4).

 

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share