Caz pentru Sherlock Holmes. Cum a plănuit un medic din Marea Britanie să-și ucidă tatăl vitreg

Caz pentru Sherlock Holmes. Cum a plănuit un medic din Marea Britanie să-și ucidă tatăl vitreg

Medicul a pledat în cele din urmă vinovat în acest caz în care a fost judecat pentru tentativă de omor. Procurorii au spus că întreg scenariul pus la cale de medic a fost mai ”straniu decât ficțiunea”. Bărbatul a încercat, fără succes, să-l ucidă pe partenerul mamei sale, un bărbat pe care nu-l suporta din mai multe motive

Cum a plănuit un medic din Marea Britanie să-și ucidă tatăl vitreg

Conform Reuters, medicul Thomas Kwan, în vârstă de 53 de ani s-a îmbrăcat într-un asistent medical, a falsificat o serie de documente medicale și a reușit să-și schimbe ”radical” înfățișarea înainte de a încerca să-și ucidă victima.

Ce a făcut, mai exact, bărbatul? S-a prezentat la casa mamei sale, sub pretextul că ar fi un asistent medical venit să îi administreze ei și partenerului (victima) o doză de vaccin booster. În realitate, medicul avea de gând să-i injecteze otravă tatălui său vitreg.

Totul s-a petrecut în orașul Newcastle din nordul Angliei. Aici, mama lui Kwan locuia împreună cu Patrick O’Hara. Medicul Și-a intrat atât de bine că nu a fost recunoscut de mama sa. Mai mult, a respectat riguros mai mulți pași pe care orice asistent medical i-ar face, inclusiv să le ia tensiunea celor doi, conform BBC.

Victima a început să se simtă râu după mai ulte ore de la vizita ”medicală”, și a ajuns în stare gravă la spital. Aici, medicii au realizat că acesta a dezvoltat fasceită necrozantă, o infecție de obicei fatală cu o bacterie ”mâncătoare de carne”. Interesant, Kwan spune că nu a vrut să-și ucidă tatăl vitreg, ci doar să-l rănească grav.

Un medic din Marea Britanie a pus la cale o crimă dintr-un motiv bizar

Procurorul Peter Makepeace le spusese juraților, în pledoaria sa, că ”uneori adevărul este mai straniu decât ficțiunea”. Ce l-a determinat, însă, pe Kwan să recurgă la acest gesturi? Se pare că bărbatul era ”îngrijorat” că mama sa a specificat în testament că O’Hara (tatăl vitreg al medicului Kwan) să moștenească casa.

”Dl. Kwan și-a folosit cunoștințele enciclopedice și cercetările cu privire la otrăvuri pentru a-și pune în aplicare planul. Planul a fost să se deghizeze într-un asistent medical comunitar, să se prezinte la adresa doamnei O’Hara, locuința pe care el o împărtășea cu mama inculpatului, și să îi injecteze o otravă periculoasă sub pretextul administrării unui booster anti-Covid”, a explicat procurorul.

Medicul Kwan a obținut inclusiv o legitimație falsă, s-a cazat la un hotel sub nume fals și a schimbat plăcuța de înmatriculare a mașinii sale cu una falsă. Și-a cumpărat inclusiv o perucă și ochelari pentru a-și schimba înfățișarea. Se pare că medicul avea inclusiv un plan de rezervă, în cazul în care victima sa va supraviețui.

A 2-a tentativă l-ar fi prezentat pe Kwan drept un angajatul unei organizații caritabile care îi oferă lui O’Hara mâncare și băuturi gratuite, otrăvite desigur. Instanța din Newcastle va pronunța sentința împotriva lui Kwan pe 17 octombrie, însă cel mai probabil acesta va ajunge după gratii.

Please follow and like us:
Pin Share