Orașul care s-a transformat într-un adevărat Big Brother. Oamenii sunt filmați și monitorizați pas cu pas

Orașul care s-a transformat într-un adevărat Big Brother. Oamenii sunt filmați și monitorizați pas cu pas

Orașul care s-a transformat într-un adevărat Big Brother. Oamenii sunt filmați și monitorizați pas cu pas. Care sunt avantajele și dezavantajele acestui sistem de pe teritoriul care are o suprafață totală de  1.115 km pătrați.

Locul care a devenit un impresionant Big Brother. Locuitorii sunt urmăriți la fiecare pas și sunt supravegheați non-stop

Locul care a devenit un impresionant Big Brother. Locuitorii sunt urmăriți la fiecare pas și sunt supravegheați non-stop. Autoritățile au luat această decizie pentru a păstra siguranța oamenilor, în special pe străzi.

Sistemul este implementat în Hong Kong, centrul orașului fiind monitorizat intens de numeroase camere de supraveghere. Anul acesta oamenii legii au pornit un proiect ambițios care presupune extinderea rețelei.

Peste 2.000 de camere de supraveghere vor fi instalate în curând pe străzile din această regiune care este considerată una dintre cele mai sigure din lume. Combaterea criminalității este un avantaj în această situație.

Cu toate acestea modelul de monitorizare constantă începe să se apropie tot mai mult de Big Brother, lucru care ascunde și multe dezavantaje. Unul dintre acestea este strâns legat de eroziunea libertăților personale.

Hong Kong, orașul care se va transforma într-un Big Brother

Supravegherea guvernamentală din Hong Kong devine tot mai intruzivă, susține publicația CNN. Camerele de monitorizare din oraș vor avea în curând tehnologii avansate, cum ar fi recunoașterea facială și inteligența artificială (AI) în sistemele de supraveghere.

Chris Tang, șeful securității din Hong Kong, a mărturisit că în momentul de față poliția explorează cum sunt utilizate aceste tehnologii în alte țări și cum pot fi implementate în plan local. Tehnologia recunoașterii faciale e folosită în multe părți ale lumii, printre care se numără SUA și Marea Britanie.

Spre exemplu, Londra are peste șapte milioane de camere. Experții sunt de părere că aceste experimente au scos la lumină necesitatea unor reglementări stricte și a unor protecții clare pentru intimitatea cetățenilor.

„Poate guvernul din Hong Kong să garanteze că nu va instala niciodată tactici de recunoaștere facială în stâlpul inteligent de iluminat?”, a spus activistul și liderul studenților Joshua Wong.

„Nu pot promite acest lucru și nu o vor face din cauza presiunii exercitate de Beijing”, a completat activistul care se află în închisoare pentru acuzații legate de activismul său și de securitatea națională, mai arată sursa citată.

Please follow and like us:
Pin Share