Echipa ideală a etapei a 12-a din SuperLiga! FC Botoșani dă 3 jucători după victoria cu Rapid

Echipa ideală a etapei a 12-a din SuperLiga! FC Botoșani dă 3 jucători după victoria cu Rapid

Moldovenii i-au administrat a doua înfrângere lui Marius Șumudică de la instalarea pe banca giuleștenilor, scor 2-0. A fost un succes care a scos formația lui Liviu Ciobotariu de pe ultimul loc al clasamentului.

FC Botoșani, echipa revelație a etapei a 12-a din SuperLiga

Jocul excelent făcut de FC Botoșani în meciul cu Rapid a propulsat trei jucători ai moldovenilor în echipa ideală a etapei a 12-a din SuperLiga, care a fost anunțat de Liga Profesionistă de Fotbal.

Fundașul Rijad Sadiku, mijlocașul Aldair Ferreira și atacantul Adi Chică-Roşă au prins 11-le ideal al rundei, după succesul care a zguduit din temelii Rapidul și i-a făcut pe fanii giuleșteni să-și ironizeze favoriții.

O altă performeră a etapei a 12-a este Sepsi OSK, care a învins cu 4-0 în deplasare pe FC Hermannstadt și a pus capăt unei serii nefaste. Covăsnenii îi au în echipă pe Isnik Alimi și Omar El Sawy, jucător adus sub formă de împrumut de la Rapid.

Dar nu a fost doar atât pentru Sepsi, deoarece succesul categoric obținut la Sibiu i-a permis lui Valentin Suciu, cel rămas pe banca tehnică după despărțirea de Bernd Storck, să fie ales antrenorul etapei.

Tavi Popescu, starul așteptat de FCSB

Un al nume care apare în echipa ideală după o pauză îndelungată este cel al lui Octavian Popescu. Vedeta celor de la FCSB a reușit o ”dublă” care a adus victoria în duelul cu Gloria Buzău și a pus capăt unei ineficacități ce a durat mai bine de un an.

În echipa etapei a 12-a a fost inclus și portarul Adnan Golubovic, cel care a făcut minuni în poarta lui Dinamo și a adus un punct uriaș din deplasarea de la Ovidiu, scor 1-1, cu Farul Constanța.

Pe lângă cei 7, din echipa ideală mai fac parte fundașii Radu Boboc (Universitatea Cluj), Leonardo Bolgado (CFR Cluj) și Constantin Toma (Unirea Slobozia) și mijlocașul Denis Hrezdac (UTA Arad).

Echipa ideală a etapei a 12-a din SuperLiga

PORTAR

Adnan Golubovic (Dinamo) – Trei supersave-uri grație cărora a contribuit din plin la punctul scos de dinamoviști la Ovidiu.

FUNDAŞI

Radu Boboc (Universitatea Cluj) – A fost jucătorul decisiv în revenirea ”șepcilor roșii” de pe tabelă. Gol și pasă decisivă.
Leonardo Bolgado (CFR Cluj) – Transferat în această vară, a devenit rapid stâlpul defensivei ardelenilor. Un jucător impunător, greu de depășit de către adversari.
Rijad Sadiku (FC Botoșani) – Sigur pe toată durata partidei! A câștigat toate duelurile în care a fost implicat.
Constantin Toma (Unirea Slobozia) – Veteranul gazdelor a marcat un gol superb și a salvat unul printr-o intervenție decisivă din ultimele minute.

MIJLOCAŞI

Denis Hrezdac (UTA Arad) – A fost cel mai bun din duelul cu Petrolul, meci în care a marcat în premieră în SuperLigă.
Aldair Ferreira (FC Botoșani) – A dominat centrul terenului. Și-a trecut în cont al doilea gol în ediția curentă.
Isnik Alimi (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) – Introdus pe durata reprizei secunde, a contribuit la succesul covăsnenilor cu un gol și o pasă decisivă.

ATACANŢI

Omar El Sawy (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) – A fost surpriza lui Valentin Suciu din meciul cu FC Hermannstadt, partidă în care a marcat și a pasat decisiv.
Adi Chică-Roșă (FC Botoșani) – A pus multă presiune pe apărarea adversă. A marcat pentru întâia oară în SuperLigă.
Octavian Popescu (FCSB) – A înscris primele lui goluri din campionatul curent. A ajuns la 22 de goluri și 18 pase decisive în 144 de meciuri jucate în principala competiție internă.

ANTRENORUL ETAPEI

Valentin Suciu (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) – Covăsnenii s-au impus categoric pe un teren unde adversarii câștigă foarte rar. Datorită acestui succes, Sepsi a revenit în lupta pentru play-off.

Please follow and like us:
Pin Share