Fabrica din România care a stabilit deja un record pentru 2024. A început să-și vândă produsele la prețuri foarte bune

Fabrica din România care a stabilit deja un record pentru 2024. A început să-și vândă produsele la prețuri foarte bune

Fabrica din România care a stabilit deja un record pentru 2024. A început să-și vândă produsele la prețuri foarte bune. Întreprinderea și-a propus să diminueze semnificativ importurile la o anumită categorie.

Fabrica românească care a atins un punct foarte important pentru 2024. A scos la vânzare produsele sale la costuri excelente

Fabrica românească care a atins un punct foarte important pentru 2024. A scos la vânzare produsele sale la costuri excelente. Compania a anunțat că perioada aceasta oamenii pot achiziționa cantități considerabile de produse.

Acestea sunt secundare prelucrării sfeclei de zahăr, fiind vorba de melasă și borhot. Aceste materii prime sunt folosite în special în industria alimentară şi cea a furajelor pentru hrana animalelor și sunt disponibile în județul Mureș.

Singurul producător de zahăr cu capital autohton din România care rafinează sfeclă, adică fabrica de zahăr de la Luduș, vinde cele două produse, în special fermierilor din Ungaria. Aceștia sunt foarte încântați de prețul competitiv, în ciuda costurilor de transport.

Melasa din sfeclă de zahăr are o concentrație de 80-85% (masă), un pH de 7,3-8,0 și o temperatură de stocare între 15 și 25 de grade Celsius. Reprezentanții companiei transmit că perioada de valabilitate este una nelimitată.

Livrarea se face în recipientele beneficiarului. Melasa reprezintă o substanță lichidă și vâscoasă, de culoare brună, obținută prin procesul de rafinare a sfeclei de zahăr. Se poate folosi în producerea alcoolului, a drojdiei, a spirtului și în furajul animalelor de fermă.

Fabrica de zahăr Luduș, anunț despre vânzarea de materii prime

„În acest an, în urma prelucrării sfeclei de zahăr contractate de la fermierii români, vom obține și mii de tone de melasă și borhot, pentru care căutăm parteneri interesați de contractare și achiziționare.

Avem cantități mari și am început să exportăm borhot în Ungaria, la fermele zootehnice, în condițiile în care noi îl vindem cu 15 euro/tonă, iar costul de transport este de 25 euro/tonă.

Mă surprinde foarte tare faptul că nu avem cerere în România, deoarece pentru fermierii de la noi tarife de transport sunt mult mai mici, iar ei ar avea o materie primă de calitate.

Așadar doresc să transmit un mesaj companiilor și fermierilor din România care folosesc aceste materii prime, să ne contacteze cât mai rapid.

Conform proiectelor Uniunii Europene, biocombustibilii pe bază de melasă vor fi din ce în ce mai promovaţi şi utilizaţi la scară largă, un motiv în plus să eficientizăm procesul de comercializare și utilizare la nivel național”, a spus Mihaela Neagu, proprietara Fabricii de Zahăr Premium Luduș, notează agrointel.ro.

Please follow and like us:
Pin Share