Amenda fabuloasă pe care a luat-o un șofer român de TIR. E ireal ce au descoperit polițiștii din Germania la un banal control

Amenda fabuloasă pe care a luat-o un șofer român de TIR. E ireal ce au descoperit polițiștii din Germania la un banal control

Este ireal ce au găsit polițiștii din Germania în timpul unui banal control în TIR-ul unui șofer român- care s-a și ales cu o amendă uriașă. Compania la care este angajat ar putea fi sancționată chiar mai aspru de atât.

Amenda colosală primită de un șofer român de TIR în Germania

Un șofer român de TIR a uimit autoritățile din Germania și s-a ales cu o amendă colosală. Bărbatul a fost oprit la un punct de control, în parcarea Krämerforst de pe A10, pe 7 octombrie.

Polițiștilor din Brandenburg nu le-a venit să creadă în ce fel a încălcat acesta regulile. Pentru săptămâni bune, românul a ignorat timpii de condus. Astfel, în loc să conducă 9 ore pe zi, așa cum ar fi trebuit, au fost zile în care nu a luat nici măcar o pauză în 24 de ore.

Se pare că el a plecat duminică, la ora 14, din Franța, trecând prin Belgia până în Germania, unde a ajuns luni dimineață, în jurul orei 4. Descoperind asta, oamenii legii au analizat ultimele 28 de zile în care românul a condus.

Așa și-au dat seama că acesta a stat de multe ori chiar și 25 sau 26 de ore la volan. Șoferul român de TIR a condus chiar și 34 de ore, iar toate acestea i-au adus amenda de 52.000 de euro.

Pe de altă parte, autoritățile din Germania i-au impus un timp de odihnă la fața locului, înainte de a pleca mai departe pentru a-și termina cursa, după cum notează publicația cancan.ro.

Firma la care lucrează ar putea fi sancționată și mai dur

În plus, pe lângă timpii depășiți, sistemul de evacuare al camionului era manipulat. Prin urmare, pe lângă amenda uriașă primită de șoferul român de TIR, compania la care lucrează ar putea fi sancționată chiar mai dur.

Nu este de mirare că românul trebuie să plătească atât de mulți bani acum. Căci, timpul maxim admis de conducere este de 9 ore pe zi. Totuși, două zile pe săptămână acesta se poate extinde la două ore.

Totuși, o cursă de 24 de ore atrage după sine o amendă de 2000 de euro. Astfel că, bărbatul trebuie să suporte acum sancțiunile, necunoscându-se motivul pentru care a efectuat curse atât de lungi.

Please follow and like us:
Pin Share