Atletul kenyanul Kipyegon Bett a murit la 26 de ani. Mărturisire dureroasă a surorii sale: ”L-am dus la spital după ce a început să verse sânge”

Atletul kenyanul Kipyegon Bett a murit la 26 de ani. Mărturisire dureroasă a surorii sale: ”L-am dus la spital după ce a început să verse sânge”

În urma cu o lună s-a stins din viață din viață atleta ugandeză Rebecca Cheptegei, participantă la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceasta a fost ucisă cu bestialitate chiar de iubitul său.

A murit atletul kenyan Kipyegon Bett

Începutul de săptămână a venit cu o nouă veste teribilă pentru iubitorii atletismului, după ce kenyanul Kipyegon Bett, campion mondial de juniori în proba de 800 metri în 2016, a murit la 26 de ani, din cauza unei insuficiențe renale și hepatice.

Sportivul african a fost depistat pozitiv cu EPO în 2018 și, deși a negat că s-ar fi dopat conștient, a primit o suspendare de 4 ani, iar acest lucru i-a dat întreaga viață peste cap. Sora atletului, Purity Kirui, a recunoscut că acesta a avut o cădere nervoasă și a început să bea foarte mult.

”A fost bolnav. S-a plâns de dureri de stomac aproximativ o lună. Avea probleme cu rinichii, dar medicii și-au dat seama că și ficatul său era o problemă. Ambele organe cedau. Săptămâna trecută l-am dus la spital după ce a început să verse sânge și a fost internat.

Am fost să-l văd duminică dimineață și mi-a spus că-l doare. I-a spus tatălui nostru, care este pastor, să se roage pentru el pentru că a simțit că nu va supraviețui și după prânz a murit. Am încercat totul pentru a-l salva, dar ne-a părăsit. E foarte dureros”, a declarat Purity Kirui, pentru BBC Sport Africa.

A refuzat ajutor de specialitate

Sora atletului kenyan a povestit că de fiecare dată când a încercat să-l ducă la un centru de dezintoxicare acesta fugea de acasă și nu a avut sorți de izbândă nici când a încercat să-l facă să se întoarcă la sport.

”Când Kipyegon a fost interzis, a început să bea mult, nu a mâncat bine și a suferit depresie. Am încercat să-l ajutăm să nu mai bea, dar ori de câte ori doream să-l ducem la dezintoxicare, el dispărea de acasă zile întregi.

Am încercat să-l aduc înapoi la atletism când interdicția lui s-a încheiat și i-am adus echipament de alergare și pantofi. Înainte de moartea lui, aveam un plan să încercăm încă o dată să-l ducem la un centru de reabilitare din Kisumu”, a spus printre lacrimi Purity Kirui, în casa lor din Bomet.

O altă tragedie a lovit lumea atletismului la începutul anului, când și-a pierdut viața la doar 29 de ani campionul mondial la săritura cu prăjina, Shawn Barber. Sportivul canadian a decedat în urma unor complicații medicale.

Please follow and like us:
Pin Share