Ianis Hagi și-a aflat pedeapsa! Cât l-a costat eliminarea din meciul cu St. Johnstone

Ianis Hagi și-a aflat pedeapsa! Cât l-a costat eliminarea din meciul cu St. Johnstone

Ianis Hagi (25 de ani) a fost eliminat după doar 36 de minute de la introducerea în teren. Internaționalul român a revenit în lotul lui Clement la Rangers, după o perioadă tumultoasă în care a avut neînțelegeri cu tehnicianul german.

Ianis Hagi a fost suspendat pentru 3 etape!

Ianis Hagi a fost introdus pe teren la începutul celei de-a doua reprize. Scorul era deja 1-0 pentru Rangers, iar internaționalul român i-a pasat decisiv lui Vaclav Cerny pentru a dubla avantajul echipei.

Totul era frumos pentru echipă și pentru mijlocaș, dar un eveniment mai puțin plăcut a oprit motoarele lui Hagi. Ianis a intrat dur asupra lui Benjamin Kimpioka, jucătorul lui St. Johnstone. Deși „centralul” a arătat inițial cartonașul galben, arbitrii VAR au intervenit și l-au făcut să-și schimbe verdictul. Ianis Hagi a văzut cartonașul roșu direct.

Nu a fost un meci de vis pentru român. Ulterior, presa scoțiană a anunțat decizia pe care a luat-o federația din Scoția. Astfel, Ianis Hagi va sta pe tușă timp de două etape. Însă, nefiind în lotul din Europa League, fiul lui Gică Hagi va rata și meciul cu FCSB programat pe 24 octombrie.

Internaționalul român nu va juca în partidele contra lui Kilmarnock și lui St. Mirren din Premiership. După suspendare, Phelippe Clement îl va putea reutiliza pe mijlocaș în campionat.

Ianis Hagi va juca la națională

În tot acest timp, Ianis Hagi nu va sta departe de fotbal. Mircea Lucescu l-a selecționat pentru dubla din Liga Națiunilor. Fiul lui Gheorghe Hagi va face parte din lotul României împotriva naționalelor Ciprului și Lituaniei.

Ianis deja s-a antrenat cu „tricolorii”. Primul meci al naționalei va fi cel contra Ciprului, pe 12 octombrie. S-au anunțat deja mii de suporteri care vor lua cu asalt Larnaca. Meciul cu Lituania va fi tot în deplasare, pe 15 octombrie.

Cota de piață a lui Ianis Hagi a scăzut la 1.8 milioane de euro, conform publicației Transfermarkt. Ambidextrul a jucat primul meci al sezonului după o excludere de la lot. Ianis Hagi a venit definitiv la Rangers în 2020, după ce KRC Genk l-a cedat pentru 3.5 milioane de euro.

În total, mijlocașul născut în Istanbul are 100 de meciuri în tricoul celor de la Glasgow Rangers. În total și-a ajutat echipa cu 16 goluri și 21 de assisturi în toate competițile. Sezonul trecut a evoluat în LaLiga, la Deportivo Alaves.

Please follow and like us:
Pin Share