Cultură impresionantă de canabis, descoperită într-o localitate din Neamț. Printre traficanți, și două persoane de 19 ani

Cultură impresionantă de canabis, descoperită într-o localitate din Neamț. Printre traficanți, și două persoane de 19 ani

Trei persoane din Neamț sunt cercetate pentru trafic de droguri, după ce au fost descoperite cu o cultură de canabis în comuna Sagna.

Polițiștii au confiscat 34 kg de canabis și au prins doi dintre suspecți în flagrant, transportând 400 g de canabis ascunse într-un autoturism.

“Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane (două, de 19 ani și o persoană, de 41 de ani), cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”, au transmis polițiștii nemțeni.

Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu luna martie 2024, două dintre persoane ar fi achiziționat în mod repetat diverse cantități de semințe de canabis, iar în intervalul iulie – octombrie 2024, împreună cu cea de-a treia, ar fi înfiinţat și îngrijit o cultură de canabis, în scopul comercializării.

Potrivit polițiștilor, plantele ar fi fost cultivate în curtea unui imobil, situat în comuna Sagna, deținut de persoana de 41 de ani.

În urma percheziției domiciliare, au fost descoperite și ridicate 8 plante de canabis, de aproximativ 34 de kilograme, 100 de grame de canabis, un grinder, precum și alte mijloace de probă.

Celelalte două persoane, cercetate în cauză, au fost oprite în trafic, în municipiul Roman, județul Neamț, în urma unei acțiuni tip ,,RAZIE” și prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi deținut, în scopul vânzării, peste 400 de grame de canabis (provenite din aceeași cultură), ascunse sub roata de rezervă a autoturismului cu care s-ar fi deplasat.

La datele de 5 și 6 octombrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea celor 3 persoane, pentru 24 de ore.

Ulterior, instanța a decis arestul acestora la domiciliu pentru o perioadă 30 de zile.

Cu privire la măsura preventivă, în ceea ce o privește pe persoana de 41 de ani, procurorii D.I.I.C.O.T. au formulat contestație.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Please follow and like us:
Pin Share