Prețul benzinei standard a ajuns la 7 lei pe litru

RMAG news
Petrom, liderul pieței carburanților din România, a anunțat o nouă majorare a prețurilor, marcând astfel a treia scumpire din luna octombrie. Începând cu data de 8 octombrie, prețul benzinei standard a ajuns la 7 lei pe litru în majoritatea stațiilor, după o creștere de 4 bani pe litru atât pentru benzină, cât și pentru motorină.
În București, prețurile variază, cu benzina standard între 6,93 și 7,00 lei pe litru, iar motorina standard între 7,04 și 7,07 lei pe litru. Stația Petrom Vitan afișează marți un preț de 6,99 lei pentru un litru de benzină standard și 7,06 lei pentru motorină.
Această majorare vine după o serie de scumpiri, ultima având loc pe 5 octombrie, când prețul a fost ajustat tot cu 4 bani pe litru. Anterior, pe 3 octombrie, prețul benzinei standard crescuse cu 5 bani pe litru, iar cel al motorinei cu 4 bani. De menționat este că înainte de aceste majorări, Petrom aplicase o serie de ieftiniri care au durat aproape o lună și jumătate.
Ultima reducere de preț a avut loc pe 25 septembrie, când Petrom a scăzut prețul benzinei cu doi bani pe litru. Motorina scăzuse sub 7 lei pe litru pe 12 septembrie, grație unei serii de ieftiniri din luna respectivă, când prețurile scăzuseră cu 5 bani pe litru.
Comparativ cu luna precedentă, datele de la peco-online arată o scădere de 1,4% a prețului mediu al unui litru de benzină, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În ceea ce privește motorina, prețul mediu a scăzut cu 1,1%, rezultând într-o economie de 4 lei pentru un plin.

The post Prețul benzinei standard a ajuns la 7 lei pe litru appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share