Ai cont și card la CEC Bank? E cel mai important anunț pentru clienți: ”Dacă îți sunt promise câștiguri rapide…”

Ai cont și card la CEC Bank? E cel mai important anunț pentru clienți: ”Dacă îți sunt promise câștiguri rapide…”

Toți cetățenii din România care au cont și card bancar la CEC Bank trebuie să fie foarte atenți, dacă nu vor să aibă parte de surprize neplăcute pentru fondurile lor financiare.

Informații extrem de importante pentru românii care au cont și card la CEC Bank. Cum să vă feriți de noile strategii de fraudă puse la cale de infractorii online

În ultima perioadă, tot mai mulți clienți ai CEC Bank au primit mesaje pe platformele de socializare care îi îndeamnă să își dea datele cardului bancar, cu scopul de a plăti taxe vamale pentru anumite colete ”aflate la vamă”.

Coletul tău este la vamă, intră pe acest link și introdu datele tale pentru a plăti taxele vamale”, este primul pas prin care infractorii încearcă să vă capteze atenția și interesul.

În acest mesaj vă este dat un link în care, cel mai probabil, vi se cer date personale importante. Reprezentanții CEC Bank au o recomandare fermă: ”Dacă ți se cer datele cardului, nu le furniza!”

Pot exista cazuri în care, pentru a fi cât mai credibil, mesajul primit pe WhatsAapp, email sau într-un SMS mai oferă informații legate de numărul pachetului și de tipul de ambalaj.

Deși cei de la CEC Bank au introdus măsuri de securitate și sisteme antifraudă pentru a proteja clienții și a preveni atacurile cibernetice, infractorii continuă să încerce să păcălească oamenii de bună credință.

Majoritatea atacurilor de fraudă online din ultima perioadă implică aceste tehnici de phishing. Așadar, în cazul în care îți sunt promise câștiguri rapide sau împrumuturi cu dobânzi extrem de mici, ”nu divulga niciodată datele personale”, avertizează banca.

În majoritatea situațiilor, hackerii au și alte modalități pentru a încerca să vă fura datele personale. Pentru asta, vă vor cere să accesați anumite linkuri sau să instalați fel și fel de aplicații. ”Dacă ți se cere să instalezi aplicații sau să efectuezi anumite operațiuni, nu face aceste lucruri”, mai spun cei de la CEC Bank.

Atacuri la adresa clienților CEC Bank și în perioada sărbătorilor

De Paște, CEC Bank avertiza despre astfel de tentative de fraudare similare. Atunci, clienții primeau e-mailuri și SMS-uri de la indivizi care pretindeau a fi membri ai departamentelor de combatere a fraudelor ale băncilor. Erau cerute datele cardului și codul de securitate sub pretextul unei tranzacții suspecte.

Frauda online, cunoscută și sub denumirea de phishing, este o metodă prin care infractorii încearcă să înșele victimele pentru a obține datele personale sau bani ilegal.

”Ne confruntăm cu un val de tentative de fraudă prin care sunt solicitate informații personale și/sau bancare. Clienții sunt apelați insistent de așa-ziși angajați ai băncii de pe diverse numere de telefon, unele dintre acestea chiar identice cu numerele noastre oficiale.

NU SUNTEM NOI! Colegii noștri nu vă vor cere NICIODATĂ astfel de informații la telefon”, era mesajul de avertizare transmis de reprezentanții CEC Bank, în luna aprilie.

Please follow and like us:
Pin Share