Acesta este cel mai sănătos pește din comerț. E o bombă de vitamine și conține și foarte puțin mercur

Acesta este cel mai sănătos pește din comerț. E o bombă de vitamine și conține și foarte puțin mercur

Care este cel mai sănătos pește din comerț? Există o mulțime de tipuri din care putem alege. Specialiștii spun însă că unul singur conține vitamine, minerale, dar și o cantitate mult mai mică de mercur decât altele.

Acesta este cel mai sănătos pește din comerț

Peștele este în general un aliment extrem de sănătos. Și din fericire chiar avem de unde alege în funcție de buget. Sunt o mulțime de tipuri de pește ceva mai ieftine, bogate în vitamine, dar și în minerale.

Totodată, fiecare în parte are gustul său. Astfel, putem avea un meniu variat fără ca măcar să ne plictisim. Totuși, este important să știm și care este cel mai sănătos pește din comerț. Melissa Mitri, dietetician autorizat, a vorbit despre acest subiect.

Se pare că peștele gras ar trebui consumat mai des. Iar aici avem chiar somonul. Acesta este o sursă de proteine de înaltă calitate. Pe de altă parte, este un pește sărac în grăsimi saturate, iar asta îl și face să fie să fie cel mai sănătos pește din comerț.

Specialistul spune că un consum regulat de somon susține sănătatea oaselor, dar și a sistemului imunitar. Totodată, el contribuie la reglarea tiroidei și studiile au demonstrat că face bine și la inimă.

Ce beneficii are consumul de somon

Somonul îmbunătățește starea de spirit și totodată poate reduce și riscul la depresie. Iar pe lângă asta, mai este un detaliu important care trebuie luat în calcul. Somonul are și un conținut scăzut în mercur.

Menționăm că mercurul este un metal greu prezent în numeroase tipuri de pește. Acesta poate fi toxic pentru sistemul nervos, iar consumat în cantități mari dăunează și altor organe, spun specialiștii.

“Unul dintre cei mai sănătoși pești este somonul, deoarece este bogat în grăsimi omega-3 care promovează sănătatea. Somonul este foarte dens în nutrienți, oferind o cantitate generoasă de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale într-o porție mică.

Somonul este, de asemenea, scăzut în mercur, un metal greu care poate fi toxic pentru sistemul nervos și diverse organe în cantități mari”, a explicat Melissa Mitri, dietetician autorizat, pentru Yahoo Life.

Please follow and like us:
Pin Share