Lovitură de grație primită de Mario Iorgulescu! Judecătoria Sectorului 3 i-a respins revizuirea condamnării la închisoare

Lovitură de grație primită de Mario Iorgulescu! Judecătoria Sectorului 3 i-a respins revizuirea condamnării la închisoare

Veștile proaste nu se termină pentru Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu fiind în continuare pe lista persoanelor căutate internațional de poliție.

Lovitură de grație primită de Mario Iorgulescu! Judecătoria Sectorului 3 i-a respins revizuirea condamnării la închisoare

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru lipsire de libertate, însă fiul lui Gino Iorgulescu nu a fost de acord cu decizia judecătorilor și a ales să plece din România, lucru ce a dus la un mandat european de arestare pe numele său.

Deși Iorgulescu Jr. a emis o cerere de revizuire asupra pedepsei, Judecătoria Sectorului 3 a decis că este inadmisibilă o astfel de solicitare. Decizia Judecătoriei Sectorului 3 de luni 7 octombrie nu este însă una definitivă. Mario Iorgulescu speră să obţină şi rejudecarea acestui proces, după ce a fost „iertat” și decizia de condamnare în dosarul accidentului în care a ucis un om a fost anulată.

Totodată, alături de Mario Iorgulescu, a mai cerut revizuirea condamnării şi un alt coinculpat celebru din dosar, mai exact Francisco Pascu, care în prezent își execută pedeapsa, la Penitenciarul Rahova.

În cazul celor doi, Judecătoria Sectorului 3 a hotărât: „În baza art. 459 alin. 5 C.p.p., respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul condamnat Pascu Francisco Gabriel (…) împotriva sentinţei penale nr. 944/20.12.2018 a Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 33036/301/2016 al Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, definitivă prin decizia penală nr. 504/A/09.04.2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală.

În baza art. 459 alin. 5 C.p.p., respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul condamnat Iorgulescu Gino Mario (…)  împotriva sentinţei penale nr. 944/20.12.2018 a Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 33036/301/2016 al Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, definitivă prin decizia penală nr. 504/A/09.04.2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală.  În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă revizuenţii la plata sumei de 100 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 07.10.2024, prin punerea la dispoziţie a minutei prin intermediul grefei instanţei.”, s-a arătat în decizia Judecătoriei Sectorului 3.

Mario Iorgulescu, la a doua condamnare

Fiul oficialului de la Liga Profesionistă de Fotbal a fost condamnat în aprilie 2021 la trei ani de închisoare cu executare. Pedeapsa a fost oferită din cauza complicității la lipsire de libertate în mod ilegal.

Pedeapsa primită în aprilie 2021 nu este însă prima în cazul lui Mario Iorgulescu, acesta mai fiind condamnat la 13 ani 8 luni de închisoare pentru omor și conducere a unui vehicul sub sub influenţa alcoolului şi drogurilor. Însă, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis recursul în casaţie formulat de Iorgulescu, lucru ce a dus la un val de nemulțumire în spațiul public.

Astfel, pedeapsa a fost anulată, urmând ca procesul său să fie rejudecat de Curtea de Apel București. „Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală (…). Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino – Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate, care nu contravin prezentei decizii”, s-a arătat în decizia instanței supreme.

Please follow and like us:
Pin Share