Cele două destinații turistice unde românii nu mai pot ajunge: “Suferim pentru că nu mai avem”

Cele două destinații turistice unde românii nu mai pot ajunge: “Suferim pentru că nu mai avem”

Care sunt cele două destinații turistice unde românii nu mai pot ajunge în ultimii ani? Erau vizitate în număr mare, dar acum mulți nu le mai pot vizita

Cele două destinații turistice unde românii nu mai pot ajunge. Mulți le vizitau acum ceva timp

Potrivit lui Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, există două destinații turistice despre care românii se plâng că nu mai pot ajunge.

Până acum ceva timp, Israelul era o destinație adorată de mulți turiști din toată lumea, inclusiv de români, care obișnuiau să meargă în număr mare în această țară.

Din păcate, lucrurile nu mai sunt la fel acum. Din cauza războiului care durează de un an, oamenii nu mai merg să viziteze Israelul. Același lucru se întâmplă și în Rusia, care este în război cu Ucraina din februarie 2022.

În schimb, multe persoane își doresc să viziteze China, acolo unde sunt organizate multe circuite culturale în ultima vreme.

“Sunt oameni care preferă turismul activ, își fac circuite. Anul acesta, cred că facem pe China 30 și ceva de grupuri. Lumea merge să vadă China. Sunt circuite culturale, e clar că nu te duci acolo pentru altceva. 

Suferim pentru că nu mai avem Israel, o destinație excepțională pentru români. Și pe Sharm El-Sheikh se mai sperie lumea… Rusia, destinație excepțională, făceam circuite frumoase, dar e situația care e…”, a explicat Alin Burcea în cadrul emisiunii “Totul despre bani”, de la DCNews și DCBusiness

Care sunt destinațiile turistice pe care românii le aleg vara

Destinațiile all inclusive sunt alese, în general, de familiile cu copii. Acest lucru se întâmplă datorită reducerilor și beneficiilor oferite, mai ales dacă rezervarea este făcută din timp.

Astfel de cazări all inclusive se găsesc în Bulgaria sau Turcia, iar turiștii plătesc o singură dată, înainte de vacanță.

“În general, familiile cu copii mai mici merg la all inclusive. Dacă ai doi copii și ești cap de familie, spui că mergi la all inclusive, că ai dat o dată toți banii, mai beneficiezi și de reduceri de early booking, și nu mai scoți alți bani din buzunar, a mai declarat Alin Burcea.

În Grecia, însă cazările all inclusive nu sunt la fel de populare. Acest lucru este, de fapt, benefic pentru turismul din această țară, deoarece turiștii se cazează într-o locație, dar iau masa la tavernele specifice din zona respectivă.

“În Grecia, all inclusive nu a prins și nici nu trebuie să prindă. Ar distruge turismul grecesc. Mergi în Grecia ca să ieși seara la tavernă, unde familia de greci are o tavernuță de 15 locuri. E alt produs.

Dacă-n Antalya te duci la 5 stele, în Grecia n-ai nicio problemă să stai și la studio, și la 3 stele, pentru că acolo te duci pentru sufletul grecesc, pentru atmosfera grecească. Eu vreau turism de relaxare, prefer să mă odihnesc”, a mai spus Alin Burcea.

Please follow and like us:
Pin Share