Crescut doar de mamă, după ce tatăl l-a dat afară din casă la 15 ani. Fotbalistul care a jucat pentru naționala U18 a Portugaliei este noua țintă a lui Gigi Becali

Crescut doar de mamă, după ce tatăl l-a dat afară din casă la 15 ani. Fotbalistul care a jucat pentru naționala U18 a Portugaliei este noua țintă a lui Gigi Becali

Gigi Becali are cel mai bun lot din Superliga României, dar vrea să câștige pe toate fronturile. Din acest motiv mai are nevoie de fotbaliști. Iar unul dintre cei pe care îi dorește este Marian Huja, după cum a dezvăluit la FANATIK Superliga.

Becali îl vrea, stafful tehnic nu e încântat

Eu îl vrea pe Huja de la Petrolul, dar deocamdată nu mă înțeleg cu stafful. Să vedem ce va fi”, a spus patronul campioanei. Becali îl vrea pe Huja pentru a fi acoperit și în linia defensivă.

Gigi nu e mulțumit de Chiricheș, iar accidentarea lui Ngezana și suspendarea lui Mihai Popescu l-au convins că mai are nevoie de un fundaș central. Marian Huja este alesul patronului de la FCSB, care a primit referințe pozitive despre acesta, atât din punct de vedere sportiv, cât și extra-sportiv.

Marian Fernando Huja s-a născut la Agualva-Cacem, în Portugalia, pe 5 august 1999, din părinți care provin din Țara Oașului. A început fotbalul la Academia lui Belenenses și, mai apoi, s-a perfecționat la cea a lui Watford. La Petrolul a ajuns în 2020, de la formația daneză de ligă secundă KF Hoge, unde jucase două sezoane.

Mama lui și-a refăcut viața cu Daniel Chiriță

Huja a avut o copilărie nu tocmai fericită. Părinții săi nu s-au înțeles, iar la 15 ani, tatăl său i-a dat afară din casă pe el și pe mama lui.

De atunci, el a fost crescut doar de aceasta, care l-a însoțit peste tot. Mama lui Huja locuiește acum la Ploiești, unde și-a refăcut viața de fostul fotbalist al Petrolului, Daniel Chiriță.

Coleg de generație cu Joao Felix și Rafa Leao

Marian a jucat pentru naționala Under 18 a Portugaliei. În aceeași generație erau Joao Felix, Pedro Mendes, Trinicao, Dalot, Rafael Leao sau Vitinha. Fusese convocat pe când juca în Anglia, la Watford.

În Anglia a jucat doar la echipa de tineret. La echipa mare, titular în apărare era Gabi Tamaș, cel alături de care avea să joace la Petrolul, în 2022.

Fundaș înalt, 1,91 metri, de picior stâng, Marian Huja tocmai și-a prelungit contractul cu Petrolul până în 2026. Are peste 100 de meciuri jucate la ploieșteni și este al doilea căpitan al echipei, după Gicu Grozav.

Vorbește patru limbi străine

Huja este socotit unul dintre cei mai profesioniști și inteligenți fotbaliști din lot. Vorbește curent patru limbi străine și este extrem de ambițios. În 2023 a depășit un moment delicat, suferind o ruptură de ligamente încrucișate.

Huja și Zima sunt cei mai bine cotați fotbaliști din lotul echipei. Fiecare este evaluat la 850.000 de euro, conform transfermarkt. Gigi Becali i-ar putea lăsa astfel pe ploieșteni fără cei mai valoroși fotbaliști. După cum a dezvăluit patronal FCSB-ul, Zima este alesul său pentru a-l înlocui pe Andrei Vlad în lotul campioanei.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share