Care este situația suporterilor de la FCSB arestați la Salonic. MAE, răspuns oficial pentru Fanatik. Exclusiv

Care este situația suporterilor de la FCSB arestați la Salonic. MAE, răspuns oficial pentru Fanatik. Exclusiv

MAE a venit cu precizări după ce mai mulți suporteri de la FCSB au fost arestați în Grecia, acolo unde au făcut deplasarea pentru meciul cu PAOK, câștigat de campioana României, scor 1-0.

Ultimele detalii despre situația suporterilor FCSB arestați la Salonic. Răspunsul MAE

FCSB a avut viață grea la Salonic. În ciuda faptului că a câștigat cu PAOK, scor 1-0, roș-albaștrii au suferit jucând 40 de minute în inferioritate numerică. Complicat a fost însă și pentru câțiva dintre suporterii campioanei României. Aceștia au fost reținuți și condamnați în Grecia la 30 de zile de închisoare, după ce poliția ar fi găsit asupra lor un cuțit și un baston, cantități mici de canabis, și după ce au avut o atitudine greșită cu autoritățile elene.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră de presă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) vă comunică următoarele:

Situația cetățenilor români reținuți de autoritățile elene se află în atenția Ambasadei României la Atena și a Consulatului General al României la Salonic, care au întreprins cu celeritate demersuri specifice pe lângă autoritățile competente din Republica Elenă.

Până la momentul actual, Consulatul General al României la Salonic a primit o singură solicitare pentru acordarea asistenței consulare, în sensul furnizării unei liste de avocați care ar putea să acorde asistență juridică de specialitate.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic continuă să monitorizeze situația cetățenilor români, mențin legătura cu autoritățile elene competente și vor acorda, în măsura în care cetățenii români vor solicita, asistență consulară specifică”, a transmis MAE, în exclusivitate pentru FANATIK.

Gheorghe Mustață explică: „S-au cam schimbat legile în Grecia”

Fanii FCSB au fost arestați joi, 3 octombrie, în ziua meciului de pe Toumba. Ei au fost trimiși în penitenciarul Nigrita, o închisoare de securitate medie, unde sunt încarcerați deținuți condamnați pentru diverse infracțiuni, inclusiv violență legată de evenimente sportive.  Liderul Peluzei Nord, Gigi Mustață, a vorbit despre situația suporterilor roș-albaștri.

„Am ajuns, la ora 10 dimineața am intrat în țară. Au fost niște controale aprige. La ei în urmă cu două luni de zile au fost niște incidente între suporteri și forțele de ordine, au fost două victime din partea poliției și s-au cam schimbat legile în Grecia.

Să spunem că ai în mașină o bâtă de baseball sau o coada de ciocan, cum se mai poartă la noi. La ei nu ai voie, îți fac dosar penal. La băieții respectivi s-a găsit în mașină o telescopică, aveau și mâncare la ei, iar acel briceag a fost considerat armă albă”, a spus Gigi Mustață în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

Please follow and like us:
Pin Share