Unde a greșit Ionuț Radu. Agentul portarului face lumină. „Nu a vrut să meargă la Palermo”

Unde a greșit Ionuț Radu. Agentul portarului face lumină. „Nu a vrut să meargă la Palermo”

Viitorul lui Ionuț Radu este incert. Fostul titular din poarta echipei naționale a decis să rămână la Inter Milano, deși nu are nicio șansă de a prinde minute, în loc să semneze cu o echipă din Serie B, unde ar fi putut evolua. Agentul său e de părere că goalkeeperul a făcut câteva greșeli cruciale în carieră.

Ce se întâmplă cu Ionuț Radu

Acum câțiva ani, Ionuț Radu părea succesorul lui Ciprian Tătărușanu la echipa națională. Portarul a impresionat la Campionatul European de fotbal U19 și a prins câteva meciuri tari în Serie A, la Inter Milano. Totuși, gafele l-au costat, iar nerazzurri l-au cedat sub formă de împrumut la mai multe echipe.

Radu a jucat sub formă de împrumut la Genoa, Cremonese, Auxerre sau Bournemouth. Evoluțiile sale au fost oscilante, iar Inter Milano a decis că nu se poate baza pe el în acest sezon. Portarul a primit o ofertă din Serie B de la Palermo, însă a refuzat-o inexplicabil.

Unde a greșit Ionuț Radu. Agentul portarului face lumină

Oscar Damiani, agentul portarului român, a vorbit cu presa din peninsulă despre situația lui Ionuț Radu. Impresarul a declarat că goalkeeperul a avut mult ghinion în carieră, însă putea face și niște alegeri mai potrivite pentru a reuși să își găsească o echipă la care să joace meci de meci.

„Trebuie să fiu sincer. L-am ajutat pe Radu de când era la Cremonese. A avut mult ghinion în carieră, dar au fost și greșelile lui. Și una dintre cele mai mari, așa cum i-am spus și lui, a fost că nu a vrut să meargă la Palermo în Serie B. A fost o greșeală și acum situația este dificilă”, a explicat agentul lui Ionuț Radu, Oscar Damiani, conform Tuttomercatoweb.

Florin Tene, fostul antrenor de portari de la echipe precum Dinamo și FCSB, e de aceeași părere. El crede că Ionuț Radu încă ar mai avea lucruri de demonstrat, însă trebuie să semneze cât mai rapid cu o grupare unde să fie om de bază.

„Eu l-am urmărit de atâția ani. Mi-a plăcut la acel campionat de tineret. Mi-a plăcut că a fost liderul echipei acolo. M-a surprins plăcut. Am văzut că are o personalitate puternică.

Totuși, s-a dus în jos că nu apără. Mie îmi place ca portar. Eu l-aș sfătui să meargă la o echipă, chiar dacă e mai mică, să joace. El încă nu și-a spus ultimul cuvânt la echipa națională”, a declarat Florin Tene, potrivit Sport.ro.

Site-urile de specialitate îl evaluează pe Ionuț Radu la 3 milioane de euro. Cota sa a scăzut enorm însă în ultimii ani. În 2015, el valora 15 milioane de euro, fiind considerat unul dintre portarii de mare perspectivă ai fotbalului italian.

3 milioane de euro este cota lui Ionuț Radu
63 de meciuri a jucat portarul român în Serie A
4 meciuri a jucat Ionuț Radu pentru echipa națională a României

Please follow and like us:
Pin Share