Câți bani îi dădeau Dinamo, Universitatea Craiova și Sepsi lui Alex Dobre! De ce a ales Rapidul: avem toate sumele

Câți bani îi dădeau Dinamo, Universitatea Craiova și Sepsi lui Alex Dobre! De ce a ales Rapidul: avem toate sumele

Alex Dobre (26 de ani) este noul fotbalist al Rapidului pentru următoarele trei sezoane și va încasa în Giulești 12.000 de euro lunar, însă suma va crește progresiv, după cum a anunțat la 7 octombrie FANATIK.

Câți bani îi dădeau Dinamo, Universitatea Craiova și Sepsi lui Alex Dobre! Fotbalistul a ales Rapidul: avem toate sumele

Din informațiile FANATIK, Alex Dobre, înainte de a semna cu Rapid, a mai fost dorit de Dinamo, Universitatea Craiova și Sepsi. Avem toate sumele pe care cele trei cluburi erau dispuse să le achite către fotbalistul care a evoluat ultima dată la Famalicao.

Dinamo a început negocierile cu Alex Dobre în urmă cu mai bine de o lună, fiind primul club care s-a interesat de serviciile aripei stânga. La momentul respectiv, „câinii” erau dispuși să-i ofere lui Dobre 100.000 de euro la semnătură și un salariu net lunar de 18.000 de euro.

Dobre n-a fost foarte încântat de ofertă și le-a transmis oficialilor din Ștefan cel Mare că va reveni cu un răspuns. În tot acest timp, fotbalistul a sperat să vină o altă ofertă mai bună din Superliga.

Universitatea Craiova a intrat pe fir și i-a înaintat lui Alex Dobre o ofertă de 100.000 de euro la semnătură și un salariu lunar de 11.000 de euro, care urma să crească după fiecare an. Jucătorul a refuzat, iar în acest timp a început negocierile cu Sepsi.

Dinamo l-a șocat cu a doua ofertă pe Dobre!

Formația din Sfântu Gheorghe i-a pus pe masă un contract lunar de 10.000 de euro, urmând ca după fiecare an să crească și să ajungă într-un final la 23.000 de euro. În plus, Sepsi venea și cu o sumă impresionantă la semnătură: 150.000 de euro și îi punea o clauză de reziliere de 1.2 milioane de euro, iar 10% dintr-un eventual transfer îi revenea jucătorului.

Alexandru Dobre a refuzat și această ofertă și s-a întors la negocierile cu Dinamo în speranța că va obține 150.000 de euro la semnătură și 20.000 de euro salariul lunar, mai ales că jucătorul s-a stabilit alături de soția sa în București.

Însă, oficialii lui Dinamo l-au șocat pe Alex Dobre cu contraoferta făcută: 8.000 de euro salariul lunar și niciun ban la semnătură. Fotbalistul a declinat imediat propunerea și revenit la oferta lui Sepsi, însă și covăsnenii au scăzut considerabil oferta, după ce au aflat că jucătorul a mai negociat cu Dinamo și Craiova.

În presă s-a speculat că Dobre ar fi fost dorit și de CFR Cluj, însă între timp a ajuns la Rapid, fiind ultimul tren, după ce a negociat cu alte trei cluburi din Superliga. În Giulești va încasa 100.000 de euro la semnătură și 12.000 de euro salariul lunar.

1.000.000 de euro e cota de piață a lui Alex Dobre, potrivit Transfermarkt.de
16 meciuri a jucat Dobre pentru Famalicao în Portugalia în sezonul 2023-2024, reușind un singur gol

Please follow and like us:
Pin Share