Secretul victoriei României cu Cipru din preliminariile EURO 1984: „Știam absolut totul, nu ne-a scăpat nimic la analiză”

Secretul victoriei României cu Cipru din preliminariile EURO 1984: „Știam absolut totul, nu ne-a scăpat nimic la analiză”

Mircea Lucescu a mai întâlnit Cipru pe banca tehnică a „tricolorilor” în preliminariile EURO 1984. Rodion Cămătaru a jucat sub comanda lui „Il Luce” cu reprezentativa de pe Insula Afroditei și a vorbit pentru FANATIK despre următoarea partidă a naționalei României.

Secretul victoriei României cu Cipru din preliminariile EURO 1984: „Știam absolut totul, nu ne-a scăpat nimic la analiză”

Mircea Lucescu are cele mai frumoase amintiri din meciurile cu Cipru de la naționala României. Selecționerul are două victorii din tot atâtea meciuri din preliminariile EURO 1984.

Rodion Cămătaru a jucat sub „tricolor” cu Cipru în ambele partide, chiar a și înscris în partida tur de la Hunedoara, scor 3-1. Fostul mare atacant al României a dezvăluit secretul victoriei din deplasare, care a adus calificarea României la turneul final din 1984.

„Ne-am calificat la EURO 1984 în Cipru. Îmi aduc aminte că a fost un meci dificil cu Cipru, mai ușor a fost primul la Hunedoara. A fost greu, noi aveam nevoie de victorie pentru calificare și de asta a fost foarte greu.

Îmi aduc aminte că era terenul prost. Am avut o echipă bună, atunci s-a oprit campionat pentru două săptămâni. În momentul în care am ajuns în Cipru știam absolut totul despre Cipru și fiecare jucător, știam și cele mai mici detalii.

Două săptămâni am analizat echipa din Cipru, acum este mult mai greu. Atunci se întrerupea campionatul pentru două săptămâni, era timp de pregătire, acum în trei, patru zile trebuie să te pregătești”, a spus Rodion Cămătaru.

„Lucescu te analizează și când îți pui ghetele”

„Depinde și cum vin băieții de la cluburi, acum trebuie să îi aduci în trei zile în spiritul unui meci la echipa națională. Are stilul lui, știe să se impună în fața grupului, are ceva ce alții nu au. Nu ne scăpa nimic la analiză, analizam fiecare jucător.

Aveam o ședință tehnico-tactică înaintea antrenamentului, asta făceam în fiecare zi. În ziua meciului știam toate amănuntele și pe cele mai mici trebuie să le știi. El are chestiile astea, Lucescu te analizează și când îți pun ghetele, pentru că și astea sunt foarte importante”, a declarat fostul mare atacant.

Rodion Cămătaru e sigur: „Naționala e pe val, pornim ca favoriți”

Selecționata lui „Il Luce” a câștigat toate punctele puse în joc cu Lituania și Kosovo și este lider în grupa din Liga Națiunilor. „Tricolorii” au început pregătirile pentru următoarea partidă cu Cipru, care se va juca sâmbătă, de la ora 21:45.

Cipru are un bilanț dezastruos pe teren propriu, iar Rodion Cămătaru este de părere că „tricolorii” sunt favoriți în Liga Națiunilor. Fostul mare internațional român s-a arătat impresionat de parcursul naționalei României sub comanda lui Mircea Lucescu.

„Pornim ca favoriți, nu am pierdut cu Cipru de-a lungul istoriei. Nu se pune problema de scor, au câștigat toți cu Cipru, ar fi culmea să ne împiedicăm acolo. Naționala e pe val, îmi place cum arată cu nea Mircea.

Bine, trebuie să dăm Cezarului și ce-i al Cezarului, pentru că și Iordănescu are un merit. A format grupul, l-a calificat la EURO și astfel a ajuns la un anumit potențial. Și Lucescu are meritele lui, a fost și un moment de șoc când a fost schimbat selecționerul.

Naționala m-a impresionat din primul meci cu Kosovo, chiar credeam că va fi un meci foarte greu, dar l-au făcut ușor. Au jucat foarte bine, Kosovo nu este o echipă pe care o bați ușor, au arătat ca o echipă adevărată, de valoare.

Lucescu are experiență, simte și știe cum să joace după atâția ani de fotbal. E super profesionist”, a spus Rodion Cămătaru pentru FANATIK.

Please follow and like us:
Pin Share