Chef Petrișor Tănase a dezvăluit rețeta de sarmale de la nunta Monicăi Bîrlădeanu. Preparatul a fost foarte apreciat

Chef Petrișor Tănase a dezvăluit rețeta de sarmale de la nunta Monicăi Bîrlădeanu. Preparatul a fost foarte apreciat

Chef Petrișor Tănase a dezvăluit care e rețeta de sarmale de la nunta Monicăi Bîrlădeanu. Acest fel de mâncare a fost unul dintre cele mai apreciate de la marele eveniment.

Rețeta de sarmale de la nunta Monicăi Bîrlădeanu, dezvăluită de chef Petrișor Tănase

Sâmbătă, 5 octombrie, a avut loc nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță, care au avut sute de invitați, printre care și nume cunoscute din lumea mondenă.

Îndrăgita actriță a purtat două rochii, ambele de tip sirenă, care i-au pus silueta în evidență. Cei doi miri au avut grijă să organizeze totul cu atenție și s-au ocupat de fiecare detaliu în parte.

Nici meniul de la marele eveniment, care a avut loc în incinta Palatului Snagov, nu a făcut excepție. Invitații s-au bucurat de niște preparate delicioase, de la aperitive și până la ultimul fel.

Meniul a inclus file de somon cu aromă de lămâie și portocale, piept de rață afumat, precum și tartină cu icre roșii, dar și cu icre negre. Felurile principale au fost, de asemenea, pe placul invitaților.

Prima dată, invitații au fost serviți cu sturion (nisetru) rumenit, cu unt negru și salată de cuc-cus în foaie de orez copt, apoi cu sarmale în frunză de hrean, tei, viță și varză.

Chef Petrișor Tănase a fost cel care s-a ocupat de mâncarea servită la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță. Bucătarul a dezvăluit rețeta sarmalelor servite la eveniment.

Sarmalele au fost servite pe un pat de mămăligă și au fost patru la număr. În total, acestea au cântărit 150 de grame. Una dintre ele a fost învelită în frunză de varză, alta în frunză de tei, alta în frunză de hrean, dar și alta în frunză de viță-de-vie.

Cum se prepară sarmalele. Chef Petrișor Tănase a explicat totul

“Dacă varza e sărată și acră, perfect. Eu doar o trec printr-un jet de apă. Nu o mai desărez. Iar în carne nu mai adaug sare.

Totodată, frunzele de viță, fiind și ele sărate, la fel și cele de hrean, de tei, puse la sărat, le trec printr-un jet de apă și le pregătesc pentru a le împături, cu carnea.

Deci, pentru sarmale, avem nevoie de varză acră, de frunze de viță, frunză de tei, frunză de hrean, pentru o porție”, a explicat bucătarul pentru Ziare.com.

Pentru această rețetă, e nevoie de  60% carne de porc și 40% carne de vită. “Avem carnea 100g, 20g de orez, 20-30g de ceapă, pe care o tocăm mărunt și o călim”, a mai spus bucătarul.

Pentru sarmalele în frunză de varză, se adaugă boia dulce, cimbru și piper, fără sare. Se aleg foile mari pentru a înveli cele patru sarmale.

În cazul celor din viță, hrean și tei se adaugă boia de ardei dulce, piper, mărar și foarte puțin cimbru. Cimbrul se adaugă în cantități mai mari la cele de varză.

“Eu pun și puțină pastă de tomate în compoziție, pentru toate sarmalele. După ce le amestecăm, e bine să lăsăm compoziția să se odihnească.

Mie-mi place să le las un pic să le hidrateze orezul, pentru că el va fierbe mult mai ușor. Tocmai de aceea, eu o păstrez în frigider, o oră-două. Atenție, această compoziție nu se leagă cu ou”, a mai dezvăluit bucătarul pentru sursa citată.

Sarmalele se învelesc și se așază în cuib după cum urmează: una de varză, una de viță, una de tei și una de hrean. Se învelesc cu foaia mare de varză și se pun în tavă, apoi se adaugă borș și vin, până când se acoperă cuibul.

Cât trebuie lăsate sarmalele la cuptor

Se lasă la cuptor timp de două ore și jumătate, la temperatura de 120-130 de grade. Se taie apoi o felie de roșie, una de costiță, iar sarmalele se mai lasă la cuptor pentru 10-15 minute.

“Pentru 10 porții, putem adăuga aproximativ 100 de grame de pastă de tomate, amestec cu sucul rezultat din fierberea sarmalelor – dacă e nevoie, mai putem adăuga puțină apă și turnăm peste cuiburi.

Mai lăsăm la cuptor timp de jumătate de oră. O porție de sarmale trebuie să aibă undeva la 150 de grame, finit”, a mai adăugat chef Petrișor Tănase.

Aceste sarmale sunt “o capodoperă a bucătăriei nord-moldovenești”, după cum a mai spus cunoscutul bucătar. Chef Petrișor Tănase s-a ocupat de preparatele culinare, însă de tort s-a ocupat cofetăria Dacianei Sârbu.

Please follow and like us:
Pin Share