Dan Șucu nu a mai așteptat alte rezultate, l-a convocat pe Marius Șumudică și a hotărât clar: ”Fă orice vrei tu!” Exclusiv

Dan Șucu nu a mai așteptat alte rezultate, l-a convocat pe Marius Șumudică și a hotărât clar: ”Fă orice vrei tu!” Exclusiv

Marius Șumudică a fost enigmatic după meciul pierdut cu FC Botoșani, 0-2, și a lăsat loc pentru interpretarea că el ar urma să demisioneze de la Rapid. Antrenorul nu a transmis clar vreo decizie atunci și a clarificat situația cu conducerea ulterior. Șumi și acționarul majoritar Dan Șucu au avut o întâlnire în care au stabilit care va fi viitorul colaborării.

Dan Șucu și Marius Șumudică au avut întâlnirea decisivă: ”Abia atunci o să tragem linie!”

Discuția lor a durat două ore și a fost, de fapt, un nou vot de încredere pe care l-a primit tehnicianul în vârstă de 53 de ani. El a fost angajat în locul lui Neil Lennon, nord-irlandezul pe care vișiniii pariaseră astă-vară. Șumudică a apucat să conducă echipa în șase partide din SuperLiga, fără ca Rapid să înregistreze progresul pe care îl voiau și el, și conducerea, și suporterii.

Rezultatele dezamăgitoare nu îi șubrezesc scaunul antrenorului și nu îi știrbesc autoritatea. Dan Șucu l-a asigurat încă o dată că are încredere deplină în capacitatea lui de a revitaliza trupa pe care acționarii și fanii o vor în playoff. ”Șumi, sunt cu tine până la capăt! Mergem până în pânzele albe ca o echipă!” a fost mesajul pe care i l-a transmis proprietarul clubului.

Șumudică va păstra puterea deplină în deciziile tehnice, Șucu i-a confirmat că nici acționarii, nici conducerea executivă nu se vor implica în deciziile lui. ”Și eu, și Victor Angelescu suntem alături de tine, ai credit nelimitat și tragem linie abia la vară. Până atunci nu pleca urechea la nimeni și la nimic!”, i-a spus Șucu.

Rapid nu marchează și nu mai bate pe nimeni. Soluția? ”Șumi, fă așa cum crezi tu, scoate-l din echipă pe oricare vrei, bagă-l pe oricare crezi tu!”

Informațiile FANATIK sunt că acționarul a ținut să-i precizeze tehnicianului și că are libertatea de a trece chiar la decizii drastice: ”Fă ceea ce vrei tu, bagă-l pe care vrei, scoate-l din echipă pe care vrei! Eu sunt convins că o să îndeplinești obiectivele și că în vara anului viitor vom fi bucuroși cu toții!”.

Repararea echipei după perioada în care pe giuleșteni i-a condus Lennon pare să fie o misiune extrem de grea. Rapid a obținut, de când a venit Șumudică, singurele victorii din sezonul acesta, 2-1 în deplasări cu Poli Iași și cu Unirea Slobozia, dar tot nu a izbutit să se apropie de zona de playoff.

În cele mai recente două partide, vișiniii au remizat acasă cu Oțelul, 0-0, într-un meci în care oaspeții au fost un pic mai buni, și au pierdut la Botoșani, 0-2, un rezultat șocant, dat fiind faptul că moldovenii pe care îi antrenează Liviu Ciobotariu se aflau într-o criză gravă și arătau ca niște condamnați la retrogradare.

Marius Șumudică are pe cap toate problemele posibile, Dan Șucu rămâne încrezător în antrenorul nou al Rapidului

Șumudică a schimbat de când a venit și jucători, și sisteme, fără să găsească o formulă foarte bună. El încă mai așteaptă ca în echipă să apară și nou-veniții Clinton NJie și Aaron Boupendza, un mijlocaș ofensiv și un atacant africani care urmează să primească permisele de muncă pentru Uniunea Europeană.

Noul antrenor a pomenit, după instalare, despre carențele de pregătire fizică și a mai avut probleme și din cauza accidentării unor jucători. Hromada și Emmers abia au revenit după probleme medicale, iar slovacul s-a reaccidentat imediat. Săpunaru a tot fost chinuit și el de dureri din cauza unei probleme vechi. Șumudică a insistat în perioada aceasta că are nevoie de un timp ca să îmbunătățească jocul, rezultatele și atmosfera devenită foarte rea.

12 e locul pe care îl ocupă Rapid în clasament, cu 13 puncte, la egalitate cu locul al 11-lea, Farul, și cu al 13-lea, Hermannstadt. Giuleștenii sunt mai aproape de retrogradare decât de locul al 6-lea, de playoff, pe care se află Petrolul, cu 18 puncte
6 meciuri a avut Șumudică la comanda Rapidului, câte avusese și Neil Lennon, tehnicianul cu care vișiniii începuseră sezonul. Șumi a câștigat două partide, nord-irlandezul nu obținuse nicio victorie

Please follow and like us:
Pin Share