O femeie din Giurgiu care a adăpostit 400 de câini este suspectată că îi maltrata. Poliția a intervenit de urgență în adăpostul ilegal

O femeie din Giurgiu care a adăpostit 400 de câini este suspectată că îi maltrata. Poliția a intervenit de urgență în adăpostul ilegal

Caz revoltător într-o comună din Giurgiu. Polițiștii au descins la o femeie suspectată că ar fi strâns și ținut peste 400 de câini într-o stare deplorabilă. Se presupune că aceasta ar fi maltratat animalele și chiar ar fi provocat moartea unora dintre ele.

Sute de câini maltratați într-un adăpost ilegal

Oamenii legii au descins marți dimineață la o adresă din Băneasa, județul Giurgiu, unde au descoperit sute de câini despre care există suspiciuni că ar fi fost abuzați, iar unii ar fi fost omorâți de femeia în vârstă de 49 de ani.

„În această dimineață, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu pun în executare un mandat de percheziție domiciliară, în extravilanul localității Băneasa, județul Giurgiu, la proprietatea privată a unei femei, de 49 de ani.

Aceasta ar deține 460 de exemplare canine, fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de codotomie și uciderea cu intenție a animalelor fără drept. Cercetările se efectuează sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu”, a transmis poliția într-un comunicat.

Ce au descoperit polițiștii

Polițiștii au găsit un câine decedat, iar mai multe animale prezentau urme de mutilare, având cozile tăiate. Animalele urmează să fie transferate în diverse adăposturi din țară.

Femeia este acuzată de acte de cruzime și ucidere ilegală a animalelor. Autoritățile aveau indicii că femeia folosea animalele pentru a atrage fonduri financiare.

Se pare că femeia colecta donații, inclusiv din afara țării, susținând că salvase câini de la eutanasiere din adăposturile de stat, conform Știrile ProTv. După descoperirea situației îngrozitoare, a fost deschis un dosar penal pe numele acesteia, iar toți câinii vor fi relocați la alte adăposturi pentru protecție.

Un alt caz revoltător cu animale chinuite a avut loc recent

În Constanța, autoritățile au demarat o investigație după ce un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost văzut forțându-și câinele să alerge legat de mașina sa pe străzile din Năvodari. Scenele șocante, care au fost distribuite pe platformele de socializare, au stârnit reacții extrem de revoltătoare.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (IPJ), investigația a fost lansată după ce imaginile în care câinele era obligat să alerge în spatele unei mașini aflate în mișcare au devenit virale. Polițiștii din Năvodari s-au autosesizat pe 23 septembrie, iar în urma cercetărilor, l-au identificat pe conducătorul auto și l-au invitat la secția de poliție pentru a da declarații.

Please follow and like us:
Pin Share