Valeriu Iftime, ultimele detalii despre noul stadion de la Botoșani. Investiție de 160 milioane de lei. Video

Valeriu Iftime, ultimele detalii despre noul stadion de la Botoșani. Investiție de 160 milioane de lei. Video

În urmă cu mai bine de două săptămâni, patronul clubului FC Botoșani era extrem de deranjat de faptul că în ultimii ani a fost mințit de toți cei care ar fi trebuit să se ocupe de această problemă.

Valeriu Iftime, încrezător că FC Botoșani va avea un stadion nou

După victoria în fața Rapidului, scor 2-0, care a scos-o pe FC Botoșani de pe ultimul loc al clasamentului din SuperLiga, Valeriu Iftime a anunțat că a avut o discuție cu primarul Cosmin Andrei și speră ca banii necesari pentru un nou stadion să fie prevăzuți în bugetul pe 2025.

”Documentația a ieșit de la CNI, este la Ministerul Dezvoltării. Împreună cu primarul Andrei (n.r. – Cosmin Andrei)… i-am spus să facem echipă, să nu mai spună că Budăi… Nu are nicio legătură Budăi cu asta. Singurii oameni care se ocupă de stadion sunt primarul și cu mine.

Problema este că așa cum e acum documentația, noi trebuie să facem un alt stadion. Ideea mea este să facem un stadion pe etape. Așa trebuie să se facă stadionul și eu cred că se poate. Eu cu echipă la Iași, nu mă văd. Nu pot juca la Iași sau Piatra Neamț. E vorba de doi-trei ani.

I-am spus primarului că dacă mă asculta acum doi-trei ani, era mult mai bine, dar nu e nimic. Facem echipă acum. Trebuie să recunosc că cel care l-a scos de la CNI este șeful lor, președintele PSD-ului. Mergem mai departe.

Aveți încredere că acum am alte informații, am alte butoane, alte poziții. Vom munci foarte mult ca să avem până la finalul anului o idee foarte clar. Se face stadion, se face în etape și jucăm aici. Măcar o tribună să fie prinsă anul viitor. Putem face în cinci-șase ani stadionul”, a declarat Iftime.

Stadionul va avea o capacitate de 10-12.000 de locuri

La începutul acestei luni, primarul municipiului Botoșani, Comsin Andrei, a mărturisit că s-a făcut încă un pas în implementarea proiectului privind reabilitarea, modernizarea și extinderea stadionului Municipal.

”Următoarea etapă este avizarea în CTE al MDLPA. Din acest punct până la semnarea contractului de finanțare nu va mai fi decât un pas. Ulterior, Compania Națională de Investiții va putea lansa în licitație publică execuția lucrărilor”, a spus edilul.

Valoarea investiției se ridică la 160 milioane de lei și prevede, printre altele, transformarea arenei într-un stadion cu tribune acoperite, cu o vizibilitate optimă și cu o capacitate de 10-12.000 de locuri pe scaune. Pentru spectatori se vor asigura condiții de confort și facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Pe noua arenă se vor putea ține și concerte

Se va urmări clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion, cu capacitatea mijlocie de locuri și de categoria I – nivel internațional de competiție conform regulamentului FRF referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4 conform regulamentului UEFA.

Pe lângă cele sportive, stadionul va mai avea ca destinații săli de antrenament și recuperare pentru sportivi și terți, spații pentru administrare-servicii (birouri). De asemenea, spații comerciale și de alimentație publică și parcaje subterane pentru evenimentele sportive și pentru locuitorii zonei.

Prin dotările și amenajările realizate, complexul sportiv va putea găzdui și alte evenimente culturale sau sociale (concerte, conferințe, întruniri) ori cu caracter comercial (târguri, expoziții). În cadrul spațiilor comerciale auxiliare, pot fi amenajate magazine de articole sportive purtând însemne ale clubului.

Please follow and like us:
Pin Share