Cristina Neagu face lumină în scandalul banilor publici: „A fost șocant! În Muntenegru mă apărau din toate părțile!”

Cristina Neagu face lumină în scandalul banilor publici: „A fost șocant! În Muntenegru mă apărau din toate părțile!”

Cristina Neagu nu este liniștită nici după ce și-a anunțat retragerea din activitate. „Messi din handbal” a discutat despre situația banilor publici oferiți de către primării echipelor de club.

Cristina Neagu face lumină în scandalul banilor publici: „A fost șocant! În Muntenegru mă apărau din toate părțile!”

Cluburile profesioniste de handbal din România sunt finanțate intens de către primăriile de care aparțin. Această situație a fost intens discutată în spațiul public, unele voci susținând că banii publici ar trebui redirecționați către alte segmente sociale.

Campioana en-titre, CSM București, nu face excepție de la regulă și este finanțată direct de la Primăria Municipiului București. Cea mai bună jucătoare a „tigroaicelor”, Cristina Neagu, a vorbit despre banii publici primiți. „Messi din handbal” consideră că se vorbeste mult prea mult despre acest aspect și recunoaște că a fost șocant pentru ea faptul că acest subiect a fost atât de profund dezbătut.

„Mă aşteptam să fie vâlvă prin venirea mea la CSM Bucureşti, dar nu mă aşteptam să se vorbească atât de mult despre banii ăştia publici, despre salariu. A fost şocant, mai ales în primul an.

Eu veneam din Muntenegru, unde eram foarte liniştită, mă protejau din toate părţile. Nu mă trimiteau nici măcar la conferinţele de presă dinaintea meciurilor, îmi spuneau să stai liniştită. Tu trebuie să te odihneşti, să te pregăteşti de meci.

Venind în ţară, s-a schimbat totul pentru mine şi a fost destul de stresant, în primul an a fost multă presiune. Se vorbea mult, eu nu înţelegeam de ce, mai ales că toate echipele de handbal sunt sponsorizate din bani publici.

Ce vină aveam eu ca sportivă? Eu semnasem un contract cu un club de handbal, îmi doream să joc handbal şi să o fac cel mai bine şi să ajut echipa. Nu stabileam eu de unde vin banii”, a declarat Cristina Neagu, conform AntenaSport.

20.000 de euro este salariul lunar al Cristinei Neagu

Cristina Neagu și-a anunțat retragerea din handbal

Cristina Neagu a decis să se retragă din handbal la sfârșitul sezonului în curs. Decizia sportivei vine la aproape un an de la anunțul cu privire la părăsirea echipei naționale, la care au mai renunțat Crina Pintea și Eliza Buceschi.

„Messi din handbal” a reușit o performanță incredibilă în Liga Campionilor. Neagu a depășit-o pe Jovanka Radicevic în clasamentul celor mai bune marcatoare all-time, 1155 de goluri fiind borna atinsă de Cristina în competiția supremă.

Please follow and like us:
Pin Share