Lovitură încasată de Dinamo! Dosar penal pentru fanii-acționari din Asociația Peluza Cătălin Hîldan

Lovitură încasată de Dinamo! Dosar penal pentru fanii-acționari din Asociația Peluza Cătălin Hîldan

Asociația Peluza Cătălin Hîldan se confruntă cu probleme serioase. Un dosar penal a fost deschis de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Oamenii legii îi suspectează pe fanii-acționari ai lui Dinamo de înșelăciune și delapidare.

Probleme mari pentru Asociația Peluza Cătălin Hîldan și Dinamo

Poliția a solicitat către Dinamo mai multe probe cu privire la vânzarea biletelor pentru partidele „câinilor”. Totul s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni, potrivit prosport.ro. Perioada anchetată începe cu anul 2020. Asociația Peluza Cătălin Hîldan este cea care gestionează vânzarea biletelor.

Cercetările au fost deschise la sfârșitul lunii august. De anchetă se ocupă Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Polițiștii cercetează mai multe contracte dintre SC Dinamo 1948 SA și Asociația Peluza Cătălin Hîldan.

Fanii din PCH dețin 12,06% din acțiunile clubului aflat pe locul 5 în Superliga României. Oamenii legii sunt interesați în special de modalitatea în care asociația dinamoviștilor a vândut bilete de la începutul anului 2020.

Fanii-acționari, acuzați de înșelăciune și delapidare

Sursa citată susține că polițiștii de la D.G.P.M.B au cerut mai multe probe. Demersul a fost făcut la începutul lunii septembrie. Scopul acestuia este de a verifica modalitatea în care suporterii-acționari din PCH au comercializat bilete către fanii lui Dinamo.

În total, Peluza Cătălin Hîldan are o creanță de 5.830.859 lei și face parte din categoria creditorilor ce se bucură de anumite clauze de preferință. Conform planul de organizare modificat, creanța va fi achitată după încheierea perioadei de insolvență.

Oamenii legii dețin informații conform cărora fanii-acționari ai ”câinilor roșii” au virat în contul lui Dinamo sub formă de împrumut sume importante. Banii împrumutați și-ar avea provenieneța din vânzarea biletelor! Tot procesul ar fi avut loc prin intermediul programului Doar Dinamo București, gestionat de PCH.

PCH s-a mai confruntat cu o situație asemănătoare

Nu este pentru prima dată când suporterii-acționari se confruntă cu o problemă de acest tip. Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, Dorin Șerdean și Diego Fabbrini au reclamat că membrii din PCH au vândut bilete virtuale la partide din pandemie fără spectatori. Judecătorul responsabil de procesul de insolvență a respins reclamațiile formulate de avocații părților amintite anterior.

Dosarul penal deschis recent poate reprezenta o piedică în procesul pentru ieșirea din insolvență. Dinamo are două termene importante în justiție în luna octombrie. Pe 14 se judecă solicitarea lui Vasile Șiman referitoare la măsurile administratorului judiciar. Șiman este nemulțumit de faptul că RTZ i-a refuzat o creanță în valoare de un milion de euro. Suma este imputată în urma transferului lui Ionuț Șerban de la Sportul la Dinamo.

Peste două zile, conducerea ”câinilor” se va judeca la Curtea de Apel cu Mircea Rednic. Fostul tehnician al lui Dinamo îi solicită clubului 32.000 de euro după ce a fost demis în decembrie 2021. Asociația Peluza Cătălin Hîldan este parte și ea într-un proces foarte important. Dorin Șerdean și firma Lotus au solicitat dizolvarea asociației. Șerdean a făcut apel la decizia Judecătoriei Sectorului 2, la fond, favorabilă fanilor-acționari.

Please follow and like us:
Pin Share