Dosare false pentru accidente inventate în Argeș. Trei suspecți au fost reținuți după ce ar fi încasat banii de asigurare

Dosare false pentru accidente inventate în Argeș. Trei suspecți au fost reținuți după ce ar fi încasat banii de asigurare

Descoperire uluitoare a poliției din Argeș. Poliția a dat peste o rețea organizată de fraudare a despăgubirilor în județul Argeș, descoperind o adevărată „fabrică” de dosare false pentru accidente inexistente.

Rețea de accidente inventate destructurată în Argeș

Trei bărbați, dintre care unul avea funcția de inspector de daune, au fost reținuți sub acuzația că ar fi obținut sume considerabile din asigurări, invocând accidente care, de fapt, nu s-au petrecut, conform Observator.

Întregul plan fraudulos se pare că a început cu aproximativ doi ani în urmă. Inspectorul de daune, care lucra cu o companie de asigurări, ar fi cerut mită pentru a crea un dosar fictiv privind un accident rutier.

Astfel, a acceptat bani de la o persoană interesată de obținerea de despăgubiri, falsificând documentele necesare pentru acest scop. Odată ce dosarul a fost completat, a fost trimis spre aprobare unei firme de daune și riscuri asociate cu asigurările.

Apoi, un alt reprezentant a dat undă verde pentru plata despăgubirilor. Acesta din urmă este și el cercetat, fiind suspectat că ar fi facilitat plata acestor sume necuvenite, mai scrie sursa citată.

Membrii rețelei aveau un plan bine pus la punct

Inspectorul de daune transfera ulterior bani către cel de-al doilea suspect, prin intermediul conturilor bancare, imediat ce acesta aproba plata fiecărui dosar fals.

Cei doi păreau să fi stabilit un acord: o parte din bani, mai precis 25% din valoarea despăgubirii, urma să fie distribuită între ei de fiecare dată când un dosar era „rezolvat” în acest mod fraudulos, potrivit Observator.

După ce informațiile despre activitățile celor trei bărbați au ajuns la Direcția Generală Anticorupție, anchetatorii au efectuat percheziții la locuințele suspecților pentru a colecta dovezi suplimentare. Toți trei sunt acum cercetați pentru multiple infracțiuni de luare și dare de mită, într-o formă continuată.

După ce au fost audiați de autorități, aceștia au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să se stabilească și alte măsuri în cadrul anchetei în desfășurare.

Please follow and like us:
Pin Share