Rusia crește bonusul de înrolare în armată. 31.200 de dolari pentru cei care luptă împotriva Ucrainei

Rusia crește bonusul de înrolare în armată. 31.200 de dolari pentru cei care luptă împotriva Ucrainei

Autoritățile ruse au mărit bonusurile și soldele pentru cei care vor să se înroleze în armată până la sfârșitul acestui an. Rusia face tot posibiliul să convingă cât mai mulți oameni să plece la luptă, împotriva Ucrainei.

Bani mai mulți pentru voluntari

Autoritățile din Rusia au anunțat măriri considerabile ale soldelor și primelor plătite voluntarilor care vor să lupte împotriva Ucrainei. Guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, a anunțat luni că voluntarii vor primi 3 milioane de ruble, aproximativ 31.200 de dolari, bonus unic, la semnare, pentru a intra în armată.

„Plata se va ridica la 3 milioane de ruble din toate sursele: bugetele federale, regionale, municipale și fonduri extrabugetare”, a spus Gladkov, potrivit The Kyiv Independent, citat de adevarul.ro.

Plățile suplimentare se fac în raport cu eforturilor oficialilor ruși de a ademeni mai mulți cetățeni să se alăture armatei. Rusia încearcă să își completeze armata decimată de pierderile mari din Ucraina.

Acest bonus se aplică la momentul în care voluntarii semnează contractul de înrolare în Forțele Armate ale Rusiei. Suma este dată celor care se înscriu începând cu data de 7 octombrie, până la sfârșitul anului 2024. Salariul lunar nu a fost făcut public.

Anterior, bonusul de semnare a fost de 2,75 de milioane de ruble, adică 28.600 de dolari, în districtul autonom Khanty-Mansi. Pentru locuitorii din Moscova bonusul a fost de 1,9 milioane de ruble (21.200 de dolari).

Varianta măririi soldelor și a bonusurilor este modul în care Rusia își reface trupele. În doi ani și jumătate de confruntări sângeroase, armata a fost slăbită considerabil. În continuare, Ministerul Apărării rus a anunțat că se vor înființa trupe în regiunile Belgorod, Kursk și Bryansk.

Aceste oferte de angajare se fac publice prin intermediul televiziunilor dar și prin campaniile de afișaj public din alte orașe. În acest sens, se pune accent pe creșterea salariilor militarilor și a bonusurilor de înrolare.

În regiunea Moscova, afișele promit o soldă anuală de 5,2 milioane de ruble. În Krasnodar campaniile spun că solda anuală s-a dublat la 1,9 milioane de ruble. Mai mult, această creștere reprezintă a treia dublare de la începutul războiului.

Președintele Vladimir Putin a semnat, pe data de 30 septembrie, un decret în care se precizează faptul că Rusia plănuiește să recruteze 133.000 de ruși între octombrie și ianuarie. Bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani vor fi selectați în campania de recrutare obligatorie de toamnă.

Please follow and like us:
Pin Share