Színházbérletet hirdetett a kovásznai művelődési ház

Színházbérletet hirdetett a kovásznai művelődési ház

2022 tavaszán, a világjárvány enyhülésével 40 felnőtt- és 10 diákbérlettel indítottak Kovásznán, a 2023/24-es évadban már 120 bérletes nézőjük volt, az idei álmuk 200 bérletig eljutni, ami a kínálaton nem fog múlni – tudtuk meg Czilli Balázstól, a kovásznai városi művelődési ház igazgatójától.

„Eddig is ismertük, számon tartottuk rendszeresen visszajáró nézőinket, viszont úgy érezzük, ez egy jelentős lépés a művészetpártoló kovásznaiak egy közösségbe kovácsolásához, az anyagi kedvezményen túl kifejezi a színház újjáélesztésének a szándékát, hogy az utóbbi évek megszorításai után fontosnak, sőt nélkülözhetetlennek gondoljuk a színház és a művészetek jelenlétét a város életében” – tette hozzá az intézményvezető.

Ugyanakkor felhívást intéznek a helyi vállalkozók felé is, hogy amennyiben fontosnak tartják a kulturális programokat, lehetőség szerint mecénás-bérlettel járulhatnak hozzá az előadások nem kis költségeihez.

Ennek ára 250 lej, és számlával vagy szponzorálási formában is kivezethető a könyvelésben. Tavaly egyetlen ilyen bérletet sem tudtak értékesíteni, de ami késik, nem mindig múlik – adott hangot bizakodásának Czilli Balázs.

A 2024/25-ös színházi évadban a következő előadásokat ajánlják a színházkedvelők figyelmébe:

2024. október 16., szerda 19 óra – Udvartér Teátrum: Szerelem – Barta Lajos nyomán. Rendező: Dálnoky Csilla (majdnem boldog történet)
2024. november 17., vasárnap 19 óra – Csíki Játékszín: Háy János: A halottember. Rendező: Kányádi Szilárd
2025. január 14. kedd, 19 óra – Udvartér Teátrum: Marc Camoletti: Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban. Rendező: Kolcsár József (vígjáték)
2025. február – a Kaszás Attila Színház és a Spectrum Színház közös előadása (Marosvásárhely): Móricz Zsigmond: Boszorkány. Rendező: Török Viola (dráma)
2025. március – Csíki Játékszín: Deák Katalin – Biró Réka – Bartalis Gabriella: Ásókapa (kortárs dráma)
2025. április – a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulata: Liselotte és a május. Rendező: Harsányi Zsolt (tragikomédia)

Bérlet vásárlása esetén a hat előadás felnőtteknek 150, nyugdíjasoknak és diákoknak 100 lejükbe kerül. A szabadjegyek ára egységesen 30 lej. További információ a 0744-364 250-es telefonon, a culturacv@gmail.com e-mail-címen vagy a kvmh.ro honlapon.

Please follow and like us:
Pin Share