De ce este bine să arzi frunze de busuioc în casă. Efectul te va uimi

De ce este bine să arzi frunze de busuioc în casă. Efectul te va uimi

Busuiocul este o plantă care se găsește în bucătăria multor gospodine, iar cu ajutorul ei se pot prepara diferite mâncăruri. De asemenea, este foarte utilă și ca decor într-o locuință. În plus, asigură un aport de oxigen și un miros plăcut.

La ce ajută arderea frunzelor de busuioc în casă

Specialiștii în arta Feng Shui au descoperit de-a lungul timpului că busuiocul este și o plantă terapeutică. Are capacitatea de a ține la distanță energiile negative și le atrage pe cele pozitive, inclusiv abundența pe plan financiar.

Aceeași experți recomandă ca să ardem frunze de busuioc din când în când în casă pentru a purifica energia, pentru a menține bunăstarea și pentru a împrospăta aerul. Totodată, busuiocul este considerat o plantă sacră, adică absoarbe tot ceea ce este divin.

Cu secole în urmă, busuiocul era printre plantele favorite ale zeilor. Îl purtau mereu cu ei deoarece considerau că îi proteja de factorii negativi, de spiritele rele și le încărca cu înțelepciune. Astăzi, în multe gospodării hinduse busuiocul este cultivat foarte atent și bine îngrijit.

Cât de bun este busuiocul pentru sănătate

De altfel, pe lângă cele menționate aflați despre busuioc și faptul că are multiple beneficii asupra sănătății. Poate combate colesterolul și elimină toxinele de organism. Nu ezitați să-l adăugați în salate, să preparați smoothie-uri din el sau sosuri.

Busuiocul previne bolile de inimă, fiindcă are în compoziție substanțe capabile să scadă concentrațiile plasmatice de lipide. De asemenea, planta poate scădea riscul de a face un atac cerebral și elimină celulele canceroase din organism.

”Grăsimile sunt insolubile, ceea ce înseamnă că colesterolul nu se dizolva în sânge, ci se lipește de anumite proteine, formând lipoproteine. Lipoproteinele reprezintă un factor de risc major pentru bolile coronariene, dar și pentru atacul cerebral. Din acest motiv persoanele care descoperă că au colesterolul mărit trebuie să facă tot posibilul să scadă valorile acestuia pentru a preveni bolile de inimă.

Busuiocul poate conține substanțe capabile să scadă concentrațiile plasmatice de lipide și ar putea fi benefice în prevenirea hiperlipidemiei și a bolilor cardiovasculare conexe întocmai cum s-a concluzionat și într-o cercetare1 efectuată în 2009.

În fapt, potrivit studiilor efectuate în ultimii ani, busuiocul elimină colesterolul „rău” din sânge sau LDL-ul, scăzând nivelul de lipoproteine din sânge. De asemenea, eugenolul, substanța care se regăsește în busuioc, are proprietăți antioxidante, inhibând oxidarea LDL-ului și prevenind deci bolile de inimă, precum și ateroscleroza. ”, explică pe doc.ro medicul Oana Cuzino.

Please follow and like us:
Pin Share