Să tot fii fotbalist la Rapid! Dezvăluiri uluitoare: jucătorii au o viață de belferi, au fost chiar premiați după rezultatele dezastruoase!

Să tot fii fotbalist la Rapid! Dezvăluiri uluitoare: jucătorii au o viață de belferi, au fost chiar premiați după rezultatele dezastruoase!

Nu toată lumea de la Rapid are de suferit din cauza rezultatelor slabe, nu toți plătesc la fel. Jucătorii au parte de un tratament neașteptat de bun, mai ales date fiind condițiile obișnuite din campionatul românesc, chiar dacă ei au ajuns aproape de retrogradare după 12 etape trecute din SuperLiga!

Rezultatele sunt dezastruoase, banii curg pentru fotbaliștii de la Rapid! Prime pentru victorii cu ”piticii” campionatului!

O formație pe care conducerea și suporterii o voiau candidată la câștigarea campionatului a rămas spre coada clasamentului, pe locul al 12-lea. Printre cauzele care au condus la rezultatele dezastruoase sigur nu sunt motive economice! FANATIK a aflat chiar că fotbaliștii giuleșteni o duc excelent, mai sunt și premiați!

Ei au încasat bonusuri fiindcă au reușit să câștige două meciuri dintre cele 12 pe care le-au disputat până acum în SuperLiga! Mai puține victorii nu are nimeni, din tot campionatul! Vișiniii le-au învins pe Poli Iași, 2-1, și pe Unirea Slobozia, tot 2-1, două echipe care își propun să lupte pentru salvarea de la retrogradare.

Pentru aceste isprăvi au încasat bonusuri totale de 90.000 de euro! Fotbaliștii au împărțit banii aceștia în funcție de contribuția pe care a avut-o fiecare în acele două partide. De repartizarea sumelor s-a ocupat căpitanul Cristian Săpunaru. Succesul de la Iași a fost primul din acest sezon.

Dan Șucu a cheltuit încontinuu, dar Rapid e spre subsolul SuperLigii! La FCSB nu există prime pentru meci, Gigi Becali plătește doar când câștigă și el bani

Victoria de la Slobozia a fost obținută tot după angajarea lui Marius Șumudică. După ce au împărțit 90.000 de euro, jucătorii Rapidului au mai luat un punct în două etape! Au remizat acasă cu Oțelul, 0-0, și au pierdut la Botoșani, 0-2. Aceste două etape i-au dus iar departe de playoff și foarte departe de visul câștigării campionatului.

Rezultatele foarte proaste din campionat sunt invers proporționale cu datele economice ale Rapidului. Jucătorii sunt plătiți la timp în fiecare lună, deci acesta nu e un motiv pentru deteriorarea atmosferei și pentru prestațiile slabe. Și au mai obținut și bonusuri de 90.000 de euro în afara contractelor pe care le au semnate cu clubul.

Șucu are un comportament diferit de acela pe care îl are Gigi Becali. La FCSB nu există prime pentru victorii, sunt doar bonusurile pe care fotbaliștii le au trecute în contracte, condiționate de îndeplinirea unor obiective. ”Plătesc prime atunci când încasez eu premii de la UEFA, altfel de unde să dau bani? De la mine?” e principiul pe care l-a tot repetat Becali. El a făcut o excepție recent, i-a dat fiecărui jucător 3.000 de euro pentru succesul de la Salonic. A și calculat că l-a costat 90.000 de euro pentru tot lotul, deci cât au încasat giuleștenii fiindcă le-au bătut pe Iași și pe Slobozia.

Fotbaliști foarte scumpi și bine plătiți încasează prime deși Rapid câștigă, în medie, un meci din șase!

Giuleștenii plătesc oricum salarii dintre cele mai mari din campionat. Din momentul în care Dan Șucu a devenit acționar majoritar, el a tot crescut investițiile. Salarii din ce în ce mai mari, un lot tot mai mare, sume mari cheltuite pentru achiziționarea unor jucători. Rapid s-a înscris pe lista puținelor formații românești care plătesc ca să aducă jucători.

FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova mai achită sume pentru transferuri, celelalte cluburi se limitează la a recruta fotbaliști liberi de contracte. Vișiniii au consumat 4.300.000 de euro pentru achiziții doar pe parcursul acestei stagiuni, o sumă enormă, raportată la nivelul economic din SuperLiga.

Investițiile și condițiile bune nu au produs rezultatele așteptate, echipa nu a reacționat așa cum sperau Șucu, Angelescu, suporterii. Acționarii și chiar observatorii neutri se miră de parcursul dezamăgitor pe care îl înregistrează Rapidul, în vreme ce jucătorii sunt premiați pentru niște succese minuscule. Oficialii au mai remarcat în partida de la Botoșani un semn pe care l-au interpretat ca pe o dovadă a nepăsării: echipa a fost atât de lipsită de ambiție, de agresivitate, încât nici măcar n-a încasat vreun cartonaș galben într-un meci pe care l-a pierdut cu 0-2.

80 la sută dintre acțiunile Rapidului sunt în proprietatea lui Dan Șucu, restul din capitalul social a fost vărsat de către Victor Angelescu. Angelescu a fost la conducerea giuleștenilor încă de când ei se aflau în ligile mici și a acceptat să devină minoritar tocmai pentru ca investițiile lui Șucu să genereze un progres al echipei
3 milioane de euro consumă anual Unirea Slobozia, echipa cu cel mai mic buget din SuperLiga. Nou-promovata e una dintre cele două echipe pe care le-au bătut rapidiștii ca să fie premiați cu 90.000 de euro

Please follow and like us:
Pin Share