Iohannis a decorat liceul la care a ținut postul blocat

RMAG news

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, marţi, mai multe instituţii de învăţământ din ţară, între care și liceul la care a avut catedra blocată 27 de ani, respectiv Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, dar și Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, la care predă Carmen Iohannis.

Şeful statului îşi doreşte ca distincţia primită de reprezentanţii instituţiilor de învăţământ „să reprezinte în primul rând o recunoaştere a faptului că munca este răsplătită, că merită, întotdeauna, să alegi calea mai lungă, dar satisfăcătoare a dezvoltării temeinice”.

La ceremonie a participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, au fost înmânate distincţii pentru 101 instituţii de învăţământ.

La ceremonie, preşedintele Iohannis a amintit și că a iniţiat programul ‘România Educată”, a cărui viziune a fost transpusă în legislaţie, preluându-se în acest fel contribuţia tuturor celor care au participat la consultările multiple pe care le-a promovat şi la dialogul privind modernizarea învăţământului românesc.

Şeful statului a afirmat că „întâlnirea se doreşte a fi un semnal pentru sistemul de educaţie, dar şi pentru întreaga societate”.

„Performanţa şcolară, a elevilor şi a profesorilor, nu se mai măsoară, în secolul al XXI-lea, doar prin note. Acum, şcoala este chemată să răspundă unei misiuni complexe, să pregătească elevii nu doar profesional, ci şi să devină cetăţeni activi, care au un parcurs de succes pe o piaţă a muncii extrem de dinamică. Şi avem astfel de şcoli, care cu adevărat educă tinerii pentru a deveni adulţi responsabili, echilibraţi şi îi sprijină să se dezvolte emoţional şi intelectual, pentru a-şi realiza apoi pe deplin potenţialul”, a declarat Iohannis.

El le-a transmis cadrelor didactice prezente că reprezintă diversitatea şi bogăţia învăţământului românesc preuniversitar, colegii naţionale multi-medaliate, şcoli şi licee cu rezultate remarcabile în competiţii locale şi internaţionale, dar şi unităţi de învăţământ care ies în evidenţă cu altfel de realizări.

The post Iohannis a decorat liceul la care a ținut postul blocat appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share