Industriașul Ștefan Vuza confirmă intenția de a cumpăra Azomureș

RMAG news
Omul de afaceri Ștefan Vuza, președintele Chimcomplex, a confirmat existența unor discuții preliminare cu privire la achiziția producătorului de îngrășăminte chimice Azomureș S.A., subliniind astfel angajamentul companiei de a consolida industria chimică din România. Informațiile au fost transmise în cadrul unei comunicări oficiale adresate Bursei de Valori București (BVB).
Chimcomplex, lider pe piața de substanțe chimice din România, a precizat că explorează constant oportunități de afaceri, atât pe piața locală, cât și regională, în conformitate cu strategiile sale de dezvoltare și extindere. „Confirmăm existența unor discuții preliminare legate de Azomureș, ca parte a dezideratului nostru de consolidare a industriei chimice din România.
Cu toate acestea, dorim să subliniem că nu s-a luat nicio decizie cu privire la o posibilă tranzacție”, a declarat Vuza.
Compania a asigurat investitorii că va comunica orice informații relevante, în conformitate cu prevederile legale aplicabile, atunci când un astfel de demers va deveni cert.
Conform surselor, grupul elvețian Ameropa intenționează să vândă Azomureș din cauza prețurilor ridicate la gaze, ceea ce face ca o astfel de achiziție să fie tentantă pentru Chimcomplex.
Aceasta din urmă este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializându-se în polioli, clorosodice și oxo-alcooli. Cu o tradiție de 70 de ani, Chimcomplex deține două platforme industriale în Onești și Râmnicu Vâlcea și se dovedește a fi o companie strategică pentru economia românească, având în 2023 o cifră de afaceri impresionantă de 1.339 milioane de lei.

The post Industriașul Ștefan Vuza confirmă intenția de a cumpăra Azomureș appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share